Engelliler sınır tanımıyor


Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı ve Surkent İşitme Engelliler Okulu işbirliği ile “Engellenen Eller” projesi çerçevesinde engelli öğrencilerin el becerilerini ortaya koyma amacıyla resim sergisi düzenlendi.


Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Diri, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrazak Tekin, Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan ve Surkent İşitme Engelliler Okul Müdürü Sabahattin Can’ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.
Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ile Surkent İşitme Engelliler Okulu Orta bölümü 5,6,7,ve 8. Sınıfların birlikte grup çalışmaları sonuncunda üretilen eserlerin sergilendiği sergi ile imkan yaratıldığı sürece engelli öğrencilerin yeteneklerini en güzel şekilde ortaya koyduklarını belirten Surkent İşitme Engelliler Okul Müdürü Sabahattin Can, bu tür çalışmalarla engellilere fırsat verilmesi gerektiğini vurguladı.
‘SADECE ENGELLİLERLE SINIRLI DEĞİL’                                                                  
İmkan verildiği sürece engelli öğrencilerin neler yapabildiğini gördükleri söyleyen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrazak Tekin ise serginin sadece engelli öğrencilerin çalışması ile sınırlı olmadığını, bir atölye çalışması ile desteklendiğini ifade etti.
Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, sergi sonrası verilen kokteylde bir araya geldi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ