Engelliler, Etkinlik Kapsamında Körfezde Tekneyle Gezdi

Mudanya Yelken Kulübü ile Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ev sahipliğinde, Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinasyonu aracılığıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Mudanya Engelliler Derneği ile Zihinsel Uluslararası Engelliler Derneğinden 20 engelli ve refakatçileri katıldı.


İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeybek, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, engellilerin her alanda hareket etmesini sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Onların, sosyal sorumluluk projelerinde hizmet alan değil, hizmet üreten, bu projeleri hayata başarıyla geçiren insanlar olmalarını istediklerini dile getiren Zeybek, "Valiliğimizce kurulan bu birim, Türkiye'de emsali olmayan ilk birimdir. Bu konuda da Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Alper Tuna Tataroğlu ise Bursa'dan üç, Mudanya'dan bir derneğin katılımıyla 1980 model tekneyle engellileri körfez turuna çıkarmaya karar verdiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Daha sonra, can yeleklerini giyen engelliler ile refakatçileri, tekneye binerek denize açılıp körfezde gezdi.

Muhabir: Ömer Bilik

Yayıncı: Sedat Gök
 http://www.beyazgazete.com/haber/2013/4/27/engelliler-etkinlik-kapsaminda-korfezde-tekneyle-gezdi-1774522.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ