Engelli Derneği Hem İş Bulduruyor, Hem Evlendiriyor


İzmir Karşıyaka Kazım Dirik İlkokulu bahçesinde faaliyet gösteren İzmir Ortopedik Özürlüler Derneği, engelli vatandaşlara verdiği eğitimle istihdam olanağı sağlarken, bir yandan da kendilerine uygun çiftin bulunmasını sağlıyor.
Karşıyaka’da engellilere yönelik çeşitli kurslar veren Ortopedik Özürlüler Derneği, engellilerin iş bulmasına yönelik verdiği teknik eğitimlerle büyük oranda engelli vatandaşın istihdam edilmesini sağlıyor. Her yıl yaklaşık 30 - 40 engelliyi iş sahibi yapan kurs, aynı zamanda öğrencilerin birbirleriyle tanışarak evlenmelerine de ön ayak oluyor.

250 ENGELLİ İŞ BULDU
Dernekte engellilere her türlü eğitimin verildiğini anlatan Dernek Başkanı Ramazan Kaymaz, kalifiye elman yetiştirmek için bu tür kurslar açtıklarını belirtti. Kaymaz, "Arkadaşlarımızın nitelikli eleman olması için öncelikle bilgisayar eğitimi, konfeksiyon eğitimi, bir de seramik eğitimi veriyoruz. Ara eleman, kalifiye eleman yetiştirmek için bu kursları açtık. Biz kendi çabamızla 250 arkadaşımızı işe yerleştirdik" dedi.
60 KİŞİ YUVA KURDU
Kaymaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle bilgisayar onarım, donanım dersleri veriliyor. Kasaların içini açıyorlar tamir ediyorlar. İşletim sistemini zaten üst düzey bir şekilde öğrendiler. Bilgisayarın temel parçalarını öğretmenlerimiz eşliğinde profesyonelce öğrendiler ve dışarıda da çok rahat iş bulabiliyorlar. Tamamıyla mesleki beceri kazandırma yönünden Türkiye’de ilk örneklerden sayılırız. Burada yetişen arkadaşlarımızı ayrıca spora da yönlendiriyoruz. Basketbol, yüzme, futbol gibi sporlara arkadaşlarımızı yönlendirerek onların topluma katılmalarını sağlıyoruz. Toplum içine katılıyorlar. Kimisi de buradan kendine uygun eşi bulup evlendi. 60 kişiye yakın buradan evlenen arkadaşımız oldu.”
Bilgisayar öğretmeni Evin Kanpak ise, “Arkadaşlarımız bilgisayar onarım ve donanım hakkında yeterli bilgi sahibi oluyorlar. Yine az çok bilgisayar içerisindeki donanımlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar” diye konuştu.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ