Engelli Çocuklar, Balonları Mutluluğa Uçurdu

Bursa'da fiziksel engelli çocuklar ve ailelerini bir araya getiren 2.Geleneksel Mutlu Adımlar Çocuk Şenliği’nde konuşan Rehabilitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Emel Yurdakoş, “Uçurdukları balonlar kadar özgür olabilmek onların en büyük hayalleri, onların bu hayallerine destek olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Şenlikte gökyüzüne uçurdukları balonlarla “Engeller kalksın adımlar büyüsün” diyen çocuklar aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiler.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen geleneksel “Mutlu Adımlar Çocuk Şenliği” Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi işbirliğiyle Sukaypark’da gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında fiziksel engelli çocuklara alternatif bir 23 Nisan kutlaması olarak düzenlenen etkinlikte çocuklar ve aileleri dayanışma içerisinde keyifli bir gün geçirdi. Yüzlerce bedensel engelli çocuk birbirinden keyifli oyun parkurlarında eğlenerek, kukla atölyelerinde el becerilerini geliştirerek ve çocuk şarkılarına eşlik ederek etkinliğe renk kattı. Şenliğe, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput ile protokol eşleri de katılarak destek verdiler.
Çoğunluğu Serebral Palsi hastası olan engelli çocuklara özgür hareket kabiliyeti kazandırmanın ana hedefleri olduğuna değinen Rehabilyitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Emel Yurdakoş ise, “Uçurdukları balonlar kadar özgür olabilmek onların tek hayalleri, onların bu hayallerine destek olabiliyorsak ne mutlu bize” şeklinde konuştu. Engelli çocuklarında toplumda var olduklarının farkında olunması gerektiğine değinen Yurdakoş, “Rommer olarak “Engeller kalksın adımlar büyüsün diye” her zaman çocukların yanında olmaya ve ailelerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Yurdakoş,“Hastalığa dikkat çekebilmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına bizim için güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarda için hoş bir gün geçirdi. Bizde bu arada ailelerin bu hastalıkla nasıl mücadele edecekleri hakkında bilgilendirme fırsatı bulduk” diye konuştu.
İhlas Haber Ajansı
 http://yurthaber.mynet.com/detay/bursa-haberleri/engelli-cocuklar-balonlari-mutluluga-ucurdu/833854

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ