Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantıda yaptığı konuşmada, kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan ve üreten kadınlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kadın meclisinin bu amaçla oluştuğunu ve örgütlendiğini ifade eden Gökhan, "Engelli annelerine ve yaşlılara yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Her talebi olabildiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Kadının güçlü ve toplumun bir parçası olduğunu hissetmesi, kentte oluşan barış ortamı için çok önemli" dedi.
Meclis üyeleri, Gökhan'a, kadınlara verdiği destek dolayısıyla teşekkür belgesi takdim etti.
Toplantıda, Belediye Başkanı Gökhan'ın eşi Hale Gökhan hazır bulundu.
-TÖMER öğrencilerinden Gökhan'a ziyaret
Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde (TÖMER) bir yıl Türkçe eğitimi alan 20 ülkeden yaklaşık 50 burslu öğrenciyi makamında kabul etti.
Gökhan, birçok ilde olmayan TÖMER'in, ÇOMÜ bünyesinde yer almasının anlamlı olduğunu belirterek, Türkçe'nin dünyada değişik coğrafyalarda yaygın olarak tercih edilen bir dil olduğunu bildirdi.
Öğrencilerle tek tek tanışan Gökhan, "Çanakkale rahat ve özgür bir kent. Sizlerin kentimizde kaliteli bir eğitim alması ve rahat koşullarda eğitimlerini sürdürmesi bizim için çok önemli. Bu anlamda edindiğiniz izlenimler kentimizin ve ülkemizin tanıtımı adına çok önemli" dedi.
TÖMER Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç da TÖMER bünyesinde 4 binin üzerinde öğrencinin Türkçe öğrendiğini dile getirerek, Türkçe eğitimi veren 4 uzman öncülüğünde gelecek planlaması yapan öğrencilerin barışın kenti Çanakkale'yi tercih ettiğini kaydetti.
Muhabir: Fikriye Susam Uyar
Anadolu Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ