Belediye artık evleri de temizliyor


Çanakkale Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve engelli bireylerin yaşamlarına kolaylık sağlamak, ihtiyaçlarını karşılanmasında yardımcı olmak amacıyla 'Evde Hizmet ve Bakım Projesi' başlattı.

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası ile Mehmet Pehlivan Çıraklık Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen projenin uygulaması başladı. İhtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşlar ve hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettiremeyecek engellilerin yararlanabileceği proje kapsamında, ev temizlikleri, saç-sakal tıraşı, manikür ve pedikür gibi kişisel bakım ile sağlık alanında tıbbi müdahale dışında kalan tansiyon, şeker ölçümleri gibi hizmetler veriliyor.

Proje, 82 Yaşındaki görme engelli, kalp, tansiyon ve nefes darlığı şikayetleri olan Mevlide Çakmak ve Alzeimer ile yüksek tansiyon hastası olan 84 Yaşındaki Hasan Çakmak çifti ile başladı. Çanakkale Belediyesi Sosyal İşlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Belediyesi Kurum Doktoru Akın Tütüncüler, Çanakkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak, Çanakkale Belediyesi Sosyoloğu Canan Ergun, Kent Gönüllüsü Serpil Gezer, Mehmet Pehlivan Çıraklık Eğitim Merkezi 3. sınıf öğrencileri Ümit Can Çeker ve Müzeyyen Uzun, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Fatma Aktaş, Çakmak çiftini evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşıladılar. Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren çift Çanakkale Belediyesi'nin böyle anlamlı bir proje ile kentliye destek olma çabasını takdirle karşıladıklarını belirterek teşekkürlerini ilettiler.

Ziyarette projenin amacını anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, 'Sosyal belediyecilik ilkesiyle hayata geçirilen bu projede bahse konu hizmetler 1 doktor, 2 genel hizmet görevlisi, 5 bayan kuaförü - 5 erkek berberinden oluşan ekiple yerinde verilecektir. 65 yaş üstü hemşehrilerimiz ile engelli bireylerimiz artık Çağrı Merkezimizi arayarak bu hizmetlerimizden kolaylıkla yararlanabileceklerdir. Projede sayılan işler dışında talep edildiğinde farklı konularda da kentlilerimizin taleplerini yerine getirmeye yönelik destek de verilecektir' dedi.

Mahalle muhtarlıkları ile işbirliği içerisinde yürütülecek olan proje için talep sahipleri 444 17 17 nolu Çanakkale Belediyesi Çağrı Merkezimizi arayarak ya da muhtarlıkları aracılığı ile belediyeden randevu alabilecekler. Belediye, her Pazartesi-Cuma günleri temizlik hizmeti, Çarşamba günleri kuaför ve berber hizmeti, Perşembe günleri ise sağlık hizmeti verecek

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/04/26/belediye-artik-evleri-de-temizliyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ