Antalyaspor'dan ampute atağı

Ampute futbolda Türkiye yeni bir ilki yaşayacak. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşıkarşıya kalan Antalya Engelliler Spor kulübü, önümüzdeki yıldan itibaren Antalyaspor'un kanatları altında uçacak.  Geçtiğimiz hafta sonunda Antalya Zeytinköy'de oynanan Antalya Engelliler - Kayseri Bedensel Süper Lig ampute futbol maçını izleyen Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, gelecek sezondan itibaren Antalya Engelliler Kulübü'nün Antalyaspor bünyesine katılacağının ayrıca  tüm engelli bireylerin bu çatı altında futbol oynayabileceklerinin müjdesini verdi.

İngiliz devleri dünyaya örnek
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın da izlediği maçta duygulu anlar yaşayan Akıncıoğlu, Antalyaspor'un İngiltere ve Avrupa ülkelerinde pekçok örneği olan ancak ülkemizde ise henüz olmayan bir ilke imza atacağını belirterek, "Türkiye'de bir Süper Lig takımının ilk kez ampute futbol dalında bir şubesi olacak. Takımımız hem Türkiye Ampute Süper Ligi'nde mücadele edecek hem de İngiltere'nin dev takımları Manchester United, Arsenal ve Everton gibi devlerin ampute futbol takımları ile de mücadele etme fırsatı yakalayacak" dedi.

Avcı: Yeter ki, onlara fırsat tanıyalım...
Karşılaşmayı izleyen Abdullah Avcı,  Ampute Futbol Ligi'nin 4 yıl içerisinde alanında en önemli futbol organizasyonu haline gelmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Kendisinin sadece A Milli Takımdan değil, tüm milli takımlarımız ve futbolun diğer branşlarından sorumlu olduğunu vurgulayan Abdullah Avcı, "Burada Ampute Ligi maçında, ampute oyuncularımızla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri de bu oluşuma büyük önem veriyor. Geçtiğimiz ay onlar da Ankara'daki lig maçını takip etmişlerdi. Bu lig; engelli vatandaşlarımızın hayata katılımında önemli bir rol oynadığı gibi neler başarabileceğinin fark edilmesi açısından çok önemli bir rol oynuyor" dedi.
 http://www.fanatik.com.tr/antalyaspordan-ampute-atagi_3_Detail_251_307487.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ