Zile'de "Engelsiz Gençlik Merkezi Projesi"



Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, toplum olarak gösterilecek ilginin, engelli vatandaşların hayata tutunmaları için can simidi olacağını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği ile Zile Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi (IDP) Hibe Programı kapsamında "Engelsiz Gençlik Merkezi" isimli projenin ön kabulü gerçekleşti.
Proje ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şunları kaydetti:
"Bu projemizle mülkiyeti belediyemize ait restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz tarihi ve tescilli bir konağı ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza tahsis ettik. Bu merkezimiz, engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal, spor ve el becerilerinin düzenlendiği, ilçemize özgü turistik süs eşyalarının yapıldığı bir merkez haline getirilecektir. Yerel yönetimlerin işi yalnızca yol, su ve kanalizasyondan ibaret değildir. Bizler biliyoruz ki, engelliler ve engelli aileleri fiziksel olarak zorluklarla mücadele etmeye alışkındır. Ruhsal yönden ise yalnızlığın, toplumdan uzak kalmanın zorluklarını şiddetli bir şekilde hissetmektedirler. Toplum olarak göstereceğimiz ilgi engelli vatandaşlarımızın hayata tutunmaları için can simididir."
Muhabir: Ekber Türkoğlu
Yayıncı: Önder Felek - Tokat
http://www.haberler.com/zile-de-engelsiz-genclik-merkezi-projesi-4285850-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ