Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Gazeteciler Vasıtasıyla Yardım İstediler

Bolu Dağkent Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı üyeleri, Dağkent'te bulunan okulun yanına yapmayı planladıkları 'Bakım Evi' projesi için hayırseverlerden destek istedi.

Merkezi Ankara'da bulunan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın Bolu Şubesi üyeleri Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. 1991 yılında 5 öğrenci ile kurulan Dağkent Bolu şubesinde şuanda 70 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vakıf Başkanı Züriye Doğanuz, gerçekleştirmeyi istedikleri 'Bakım Evi' projesi için Bolu'daki hayırseverlerden destek istedi.
"KAYNAK ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ"
Gündüz bakımını okulda alan çocukların, gece bakımını da sürdürebilmek için 'Bakım Evi' kurulmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Doğanuz, "Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin var olduğunu basından duyuyoruz, görüyoruz. Sizleri ziyaret edelim, hem bize, hem size teşvik olur amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirmek istedik. Vakfımızın merkezi Ankara'da. 14 şubemiz var, bir tanesi de Bolu Dağkent'te. 1991 yılında Bolu şubemizi açtık. O zaman 5 çocuğumuz vardı, şimdi 70 çocuğumuz var. Çocuklarımıza bu eğitimleri Bolu'nun hayırsever kişileri ile sürdürmeyi hedefledik. Hepsi de ayrı ayrı duyarlılık gösteriyorlar. Bolu'nun çok büyük bir ihtiyacı var. Gündüz çocuklarımıza biz bakıyoruz. Anneler, babalar sağ olduğu sürece bakıyorlar. Ama bazı çocuklar dedelere, ninelere, anneannelere, babaannelere kalıyor. Fakat onların ömrü de yetmediğinde bu çocuklarımız ne yapacak? Devlet kucağını açacak. Onun içinde bir gece bakım evi şeklinde bir proje düşünüyoruz. Otoriteler, hayırseverler yardım ederlerse bunu hayata geçirmeyi istiyoruz. Biz kaynak arayışlı içerisindeyiz. Okulumuzun yanındaki arsalar daha sağlıklı olur bizim için. Bütün gün okulda eğitim gören çocuğumuz, yatmaya da oraya gidebilir." şeklinde konuştu.
http://www.haberler.com/zihinsel-engelli-cocuklar-icin-gazeteciler-4277032-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ