Zafer Havalimanı'nda uçuşlara engel yok

"Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı" niteliğine sahip olan ve "engelsiz havaalanı" unvanına layık görülen Zafer Havalimanı'na gelen engelli yolculara, terminal alanına girişlerinden uçağa bininceye ve uçaktan inip terminal alanından ayrılmalarına kadar sorunsuz hizmet veriliyor.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine yönelik inşa edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Kasım 2012'de hizmete açılan Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki tesis, engelli öncelikli hizmetleriyle dikkati çekiyor.
Giden yolcu hizmetleri kapsamında, havalimanına araçla gelen engelli, sarı renkli levhalarla özel engelli otoparkına yönlendiriliyor ve araçtan indikten sonra hissedilebilir yol sayesinde terminalin ana giriş kapısına ulaşıyor.
Terminal girişinde engelliler için hazırlanan danışma masasına giderek, uçuşlara ilişkin bilgi alan engelli, daha sonra görevli refakatinde sıra beklemeden kendilerine tahsis edilen özel güvenlik kontrol noktasından geçip check-in noktaları ve bekleme salonunun bulunduğu alana geliyor.
Engelli, biletinin check-in işlemini yaptırarak, bekleme salonundaki özel bölüme geçiyor. Buradaki bekleyişi sırasında ihtiyaçlarını karşılamak için özel asansörle yeme-içme bölümüne çıkabiliyor, lavabo ve tuvaletlerden yararlanabiliyor. Uçağa binişi ise özel sistemle yapılıyor.
Gelen yolcular ise yine özel sistem sayesinde uçaktan indikten sonra yer hizmetleri görevlisinin refakatinde bagajını teslim alarak, sorunsuz bir şekilde terminalden ayrılabiliyor.
-İstedikleri noktaya rahatlıkla ulaşabiliyorlar-
Havalimanı İşletme Koordinatörü Nedim Uzunkaya, AA muhabirine, açılışı takip eden günlerde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yönlendirmesi ve Zafer Havalimanı'nın ilgili birimdeki görevlilerin gayretleriyle gerekli koşulları sağlayarak, "engelsiz havaalanı sertifikası" alabilmek için başvurduklarını söyledi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevlilerinin yerinde yaptığı incelemeler sonrası sertifikaya sahip olduklarını belirten Uzunkaya, "Zafer Havalimanı, Türkiye'de 'engelsiz havaalanı' sertifikasına sahip 10'uncu havalimanı oldu" dedi.
Uzunkaya, engelli otoparkı, danışma birimi, terminalde istedikleri noktaya ulaşabilmelerini sağlayan özel yollar, danışmada döngü sistemi, engelli check-in noktası, asansör, telefon gibi uygulamalar sayesinde engellilerin burada sorun yaşamadan hizmet aldığını ifade etti.
 http://www.merhabahaber.com/zafer-havalimaninda-ucuslara-engel-yok-91453h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ