YÜZMEYEN ENGELLİ KALMAYACAK!




Seçimlerle iş başına gelen Türkiye Engelliler Federasyonu Yüzme Şubesi Yürütme Kurulu ilk istişare toplantısını 2005 yılında Üniversiad olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış olan Manisa’daki tesislerde yaptı.
Bursa, İstanbul, Kahramanmaraş, Hatay, Eskişehir, Samsun, Tekirdağ, Antalya, Ankara, Balıkesir, İzmir ve Manisa’dan oluşan Engelliler Yüzme Federasyonun 21 kişilik  Yürütme Kurulu Engeliler İzmirli Engelliler Yüzme Şubesi Başkanı Cengiz Altaylı başkanlığında Manisa’da bir araya gelerek 2013 yılında kamp, yurt içinde ve uluslararası boyutlarda yapılacak olan yarışma takvimini belirledi. Bu yıl boyunca yapılacak etkinlikleri bir takvime bağlayan Yürütme Kurulu Türkiye’de eşine ender rastlanacak olan Manisa’daki açık ve kapalı yüzme tesislerinde de incelemelerde bulundu. Engellilerle ilgili olarak İskoçya’da1,5 yıl ihtisas yaparak ülkeye dönüş yapan ve engellilerin her türlü ortamda spor yapmaları için bir çok proje içerisinde yer alan Şule Şenyoyurtçu’da 21 kişilik yürütme kurulu içerisinde yer aldı. Türkiye’de tek IPC yüzme hakemi olan Niyazi Alperdirim, Paralimpik de Avrupa şampiyonları Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız’ı yetiştiren Milli antrenör Osman Çullu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Duran Aslan’ın yer aldığı Yürütme Kurulu’nun Manisa’daki Engelliler Yüzme takviminin belirlenmesinde görev aldı.
ALTAYLI: “YÜZMEYEN ENGELLİ KALMAYACAK”
Türkiye Engelliler Federasyonu Yüzme Şubesi Başkanı Cengiz Altaylı, Yürütme Kurulunun yaptığı çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “Federasyon Başkanımız Demirhan Şerefhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan engellilerin yüzme sporuna en direk katılımını sağlamak hiçbir ekonomik fedakarlıktan kaçınılmayacağını belirtti. Bizde 21 kişilik yürütme kurulu olarak Manisa’da bir araya geldik. Amacımız Anadolu’ya yayılarak engellileri yüzme dalında şahlandırmaktır. Engellilerimizin yüzme sporunu yapabilmesi için Türkiye’de ciddi tesis eksikliği bulunmakta. Tabi ki bu alanda antrenör eksikliği de var. Bugün için 28 tane milli sporcusu var. Bunların sadece ikisi Paraolimpik yarışıyor. Bu rakam dünya literatüründe düşünürsek oldukça komik bir sayı, bunun arttırılması için yola çıktık. Bu ekibin tek hedefi var Türkiye’de yüzme sporu çatısı altına alınmadık engelli bırakmamaktır. 2013 yılında yapılacak olan kamp ve yarışma takvimini belirledik. Bu kurulda görev alan arkadaşlarımın hepsi de engellilere kendisini adamış durumdadır” Engelliler Yüzme Yürütme Kurulu, yaptıkları incelemeler sonrasında açık veya kapalı olan tüm havuzların engellilerin erişebileceği süreçte yapılması ve onların rahatlıkla ulaşabileceği statülere kavuşturulmasının yolunun açılması gerektiğini belirttiler. 
 http://www.manisadabugun.com/spor/yuzmeyen-engelli-kalmayacak-h1817.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ