Yazıyı küçült Yazıyı büyüt Engelli öğrencilerin karne heyecanı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Uygulama Okulu'nda, orta ve ağır derecedeki zihinsel engelli öğrenciler karne heyecanı yaşadı.


Merzifon'da ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 14 bin öğrenci karnelerini aldı ve yarıyıl tatiline girdi. Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, diğer okullarda yaşanan karne sevincini engelli öğrencilerin de yaşaması için bir araya geldiklerini söyledi.

Önceden evlere kapatılan engelli çocukların artık sokağa çıktığına dikkat çeken Geyim, "Sadece normal insanlarımızı eğitmek yetmiyor, engelli çocuklarımızı da yetiştirmemiz, topluma adapte etmemiz gerekiyor. Biz Merzifon'da okullarımızın altyapılarını gün geçtikçe daha iyi hale getiriyoruz. Uygulama okulumuz, yer sıkıntısından dolayı öğrenci alamıyordu. Bunun için de TOKİ'de bulunan salona Merzifon Belediyesi 250 bin lira harcayarak okul yaptırdı. Gelecek yarı dönemde çocuklarımız yeni okullarında eğitim ve öğretimlerine devam edecekler. Tüm öğrencilerimize kıymet veriyoruz. Merzifon'da yapımı devam eden yüzme havuzu ve çim sahada hem sporcularımıza hem de engelli çocuklarımıza hizmet edecek." şeklinde konuştu.

Merzifon'da öğrenci sayısını katlamak için çaba sarf ettiklerini belirten Geyim, "Merzifon'da ilk, orta ve yüksek öğretimde her yönüyle gelişme potansiyelimiz var. Yükseköğretimde öğrenci sayısını 5 bine ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü ilçemizde sosyal, kültürel ve ticari anlamda bu altyapı var. 5 bin üniversite öğrencisini kaldırır." ifadelerini kullandı.

Karnesinde zayıf notu bulunan öğrenci velilerine de uyarılarda bulunan Geyim, şöyle devam etti: "Karneler, çocuklarımız kadar öğretmenlerin, velilerin, idarecilerin ve bizlerin de karnesidir. Bu yüzden düşük notları olan çocuklarımızı azarlamayalım. Öğrenciler not baremleri ile değerlendirilmemeli. Elbette öğrencilerimizin başarılı olmasını istiyoruz fakat başarı sadece notla olmayacaktır. Çocuklarımızı bağrımıza basalım, itelemeyelim. Çocuklarımız, hangi notla geldilerse öyle kabul etmeli, düşük notları da yeni dönemde telafi etmeye gidilmeli."

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Adıbelli de öğrenci başarısında öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Adıbelli, başarısız olan öğrencilerin ailelerinden, bu sorunun nedenlerini iyi araştırmalarını, kendilerini sorgulamalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi.

Kaymakam Geyim ve öğretmenler, daha sonra öğrencilere karne ve oyuncak dağıttı. Karnelerini almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise sevinçlerini aileleriyle paylaştı.


Cihan
 http://www.bugun.com.tr/son-dakika/engelli-ogrencilerin-karne-heyecani-haberi-152296

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ