Yaşar Üniversitesi'nde 'Engelliler Müzik Okulu'

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ile birlikte engelli bireylerin toplumsal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM), üniversite bünyesinde hizmet veren Türkiye'nin ilk Engelliler Müzik Okulu'nu kurdu. Engelliler Müzik Eğitmeni Zafer Gülenç'in koordinatörlüğünde ve Psikolog Sinem Gül'ün gözetiminde 9 ay boyunca gerçekleştirilecek eğitimlerden 'bedensel engelliler', 'hafif zihinsel ve zihinsel engelliler' ile 'işitme engelliler' faydalanabilecek.


ENGEL TANIMAYACAK
Engelliler Müzik Okulu'na '7-16 yaş arası' engelli çocukların yanı sıra '16 yaş ve üstü' engelli yetişkinlerin katılabileceğini belirten Zafer Gülenç kursiyerlere ilk etapta ritim eğitiminin verileceğini söyledi. Müziğin engelli bireylere sayısız fayda sağladığını ifade eden Gülenç, "Çalışmalarımızla engelli bireylerin kendilerine olan güveni ve paylaşma duygusu ön plana çıkacak. Dolayısıyla kendi sınırlarını aşıp ne kadar başarılı olabileceklerini fark edecekler. Öte yandan müzik okulumuz engelli bireylerin yalnızca hobi faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir yer olarak hizmet vermeyecek. Bizim nihai hedefimiz bir engelliler orkestrası kurmak" dedi.

AİLEYLE İŞBİRLİĞİ

Eğitim kapsamında aile bilgilendirme sisteminin de işleyeceğini belirten YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ise "Tüm öğrencilerimizin aileleri her ay yolladığımız bilgilendirme mektuplarıyla çocuklarının durumundan ve yeni gelişmelerden haberdar olacaklar. Karşılıklı görüşler alınacak ve psikoloğumuzun da bulunacağı çeşitli toplantılar gerçekleştirilecek" şeklinde bilgi verdi. Psikolog Sinem Gül, engelli bireyler İÇİN müziğin önemi şöyle tanımladı: "Yapılan bilimsel çalışmalarda müzik ile ilgili engelli bireylerin daha sakin, uyumlu ve istenileni yapmaya gönüllü oldukları gözlemlenmiştir. Sosyalleşmelerinde, insanlarla olumlu ilişkileri kurmalarında, uyumakta ve sakinleşmekte zorluk çeken engelli bireylerde ya da uyumsuzluk gösteren yaşı daha küçük çocuklarda müzik çalışmalarının yararı açıkça görülmektedir."
http://www.yeniasir.com.tr/Sarmasik/2013/01/22/yasar-universitesinde-engelliler-muzik-okulu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ