Yalova Belediyesinden Engelli Ve Gazilere İndirimli Ulaşım İmkanı

Yalova Belediyesi bir süre önce devreye soktuğu toplu taşıma projesi kapsamında engelli ve gazilere indirim uygulaması başlattı. Engellilere indirim sağlayacak kartlar törenle dağıtıldı.

Yalova Belediyesi alınan 6 belediye otobüsü ise il içinde yolcu taşımaya başladı. Engellilerinde rahatça inip binebilmelerini sağlayacak donanıma sahip olan otobüsler engellilere büyük kolaylıklar sağladı. Yalova Belediyesi otobüslerin işletmesini yapan Yamintaş A.Ş ile anlaşma yaparak belediye otobüslerinde engellilere ve gazilere indirim yapılmasını sağladı. Halen 1.5 TL olan otobüs ücretleri engelli ve gazilerde 1 TL olarak uygulanacak.
Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Organik ulaşım ve toplu taşıma projesini hayata geçirirken araçlarımızın da engellilere yönelik olmasına özen gösterdik. 6 otobüs alıp ulaşıma soktuk. Biz toplu taşımayı hayata geçirirken vatandaşlarımızın ulaşacakları yere tek araçla gideceklerini taahhüt etmiştik. Belirli bir süre içerisinde belediye otobüsünden inip diğer bir belediye otobüsüne binenlerin ücret ödememesini sağladık. Bunun içinde akıllı bilet uygulamasını devreye soktuk. Şimdi ise engelli ve gazilerimize yönelik bir adım atmak ve onların toplu taşıma araçlarından indirimli faydalanmalarını sağlamak için başka bir projeyi hayata geçiriyoruz. Engellilerimiz ve gazilerimize indirimli yolculuk için özel akıllı biletler veriyoruz. Sizler artık belediye otobüslerinden indirimli faydalanabileceksiniz" dedi.
Koçal, daha sonra engelli ve gazilere indirimli akıllı biletlerini dağıttı.
http://www.haberciniz.biz/yalova-belediyesinden-engelli-ve-gazilere-indirimli-ulasim-imkani-1840482h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ