TÜRKİYE’NİN İLK ENGELLİ EĞİTİM KÖYÜ DARICA’DA

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ilçede yeni faaliyete giren Kozaköy Engelli Spor–Sanat ve Yaşam Kulübü`nde incelemelerde bulundu. Aliye Horuz yönetiminde hayata geçen ve Türkiye`de bir ilk olan engelli eğitim köyü ülkemiz ve yabancı ülkelerdeki eğitilebilir zihinsel engelli çocukların eğitimi için Darıca`da faaliyetlerine başladı.
Ülkemizdeki diğer rehabilitasyon merkezlerinden farklı olarak öğrencilere tam zamanlı eğitimin verilebildiği ve ailelerinin de eğitildiği köyde, zihinsel engelli öğrenciler için her türlü olanak mevcut.

HAYVANLAR DA VAR
Öğrenciler ve ailelerinin eğitimi için köyde; tenis kortundan yüzme havuzuna kadar birçok sosyal tesis bulunurken ayrıca sera; meyve bahçeleri, tavuk, tavus kuşu, sülün, keklik, koyun, keçi gibi çeşitli hayvanların barınacağı ağıl ve kümeslerin de yer aldığı bir yaşam alanı mevcut. Yetkililerle birlikte köyü gezerek tesisler hakkında bilgi alan başkan Karabacak, burada eğitim gören öğrencilerle de yakında ilgilendi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI
Darıca Belediyesi olarak engelli vatandaşlara verilen hizmetlerle ilgili yetkililere bilgi veren başkan Karabacak, belediye bünyesinde kurulan Darıca Engelliler Merkezi`nin ilçedeki engelli vatandaşlar için her türlü sosyal ve kültürel etinliklerin yapıldığı bir yer haline geldiğinin altını çizdi. Karabacak, gönüllülük esasına dayanan bu önemli tesise Darıca Belediyesi olarak her türlü yardımı yapma konusunda da söz vererek tesislerden ayrıldı.
 http://www.bizimkocaeli.com/G%C3%BCncel/72477-turkiyenin-ilk-engelli-egitim-koyu-daricada.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ