Toplu Taşıma Araçlarına Engelli Asansörü Yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya’da otobüslere uygulanacak engelli asansörleri ile Türkiye’de oldukça önemli bir projeye imza attıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde engelli asansörlü otobüslerin tanıtımını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu konuda biraz geç kalındığını bildirdi. Başkan Akaydın, ayrıca eski AB plakalı araçların 15+1 denilen bir modele çevrildiğini belirterek şöyle konuştu: "İçerisinde engelli ve refakatçi koltuğu var. Ben bunu ulaşımda yeni bir reform olarak değerlendiriyorum. 2007 yılından beri AB plakalı araçlar yüzünden Antalya’da yaşanan sıkıntılara da bir son verildiğini düşünüyorum bu yapılan işlerle. Zannediyorum 2013 yılında uymamız gereken Avrupa Birliği müktesebatının bu konudaki engellilerle ilgili ulaşım konusundaki maddesine de herhalde ilk defa uymaya başlamış belediye sıfatı alacağız bu gidişle. Çünkü Temmuz ayına kadar bu dönüşümlerin tamamlanması lazım.” Bir rüyasını da paylaşmak istediğini söyleyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu suretle ilerlersek biz birkaç yıl içerisinde bütün araçlarımızı elektrikli yapacağız. Bu henüz bir proje, içimden geçeni paylaşıyorum sizinle. Hem ulaşım maliyeti çok düşecek, hem de çok çevreci bir proje olacak.”
23 ARAÇ HİZMETE GİRİYOR
Önümüzdeki hafta 23 aracın bu şekilde çalışmaya başlayacağını kaydeden Başkan Akaydın, engelli asansörünün toplam 300 araca uygulanacağını bildirdi. Miras yolu ile araçlarda yapılan devirlerde eskiden 7 bin lira ücret alındığını ifade eden Akaydın, esnaf adına kolaylaştırıcı bir formül olarak bu fiyatı 2 bin liraya indireceklerini belirti.
HER YÖNE ÇALIŞAN OTOBÜS VAR
Eskiden Antalya’da sadece bir aracın engellilerin kullanabileceği şekilde olduğunu söyleyen engelli vatandaş Ramazan Uçar da, “Antalya’da yaşamayı çok istiyordum, küçüklüğümden beri. Sonunda geldim yerleştim. Yaklaşık 4 yıldır Antalya’dayım. İlk geldiğim yıldan bu yana yüzde 80-90 aşıldı sorunlar. İlk geldiğimde bir tane araç vardı, o da Konyaaltı Caddesi'nde çalışıyordu. Şu an her yöne çalışan bir engelli otobüsü mutlaka var” dedi.
İKİ YIL GARANTİSİ VAR
Otobüslere engelli asansörlerinin montajını yapan Cemal Barbaros ise bu sistemin boya dahil 15 bin TL’ye malolduğunu bildirdi. Cihazları hazır olarak aldıklarını söyleyen Barbaros, şöyle konuştu: “Montajını kendimiz yapıyoruz burada. Ortalama 4 gün içerisinde teslim ediyoruz. Gayet kullanışlı, iki yıl garantisi var. Hata yapacak bir sistem değil. Şu an bütün araçlara yapılması zorunlu.”
Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın otobüslere monte edilmiş engelli asansörlerini denedi.
Kaynak: IHA
 http://www.haberciniz.biz/toplu-tasima-araclarina-engelli-asansoru-yapiliyor-1814540h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ