Sporcularımızın Mağduriyeti Giderilmeli


Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, halen yürürlükte olan ödül yönetmeliği nedeniyle uluslar arası arenada dereceye giren defolimpik sporcuların hak ettiği ödülü alamadığını söyledi.


İşitme engelli sporcuların, ödül yönetmeliğinden dolayı mağdur durumda olduğunu öne süren Arslan, "Yönetmelikte, olimpiyatlarda 20 ülkenin katıldığı yarışmalarda ilk 3'e giren sporculara ödül verileceği belirtilmiş. Halbuki uluslar arası defolimpik olimpiyatlarına en fazla 16 ülkenin sporcusu katılabiliyor. Bu da demek oluyor ki, bu ödül yönetmeliğiyle bizim işitme engelli şampiyonlarımız hiçbir zaman hak ettikleri ödülü alamayacak." dedi.

İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonası için Kahramanmaraş'ta bulunan Osman Arslan, ödül yönetmeliğindeki haksızlığın sporcuların motivasyonunu bozduğunu belirtti. Paralimpik ve olimpik sporcuların, işitme engelli sporculardan 10 kat fazla ödül aldığını aktaran Arslan, şunları söyledi:

"Bu noktada dezavantajlı bir gurup olan işitme engelli sporculara pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Bu yapılamıyorsa hiç olmazsa diğer sporcularla eşit şartlarda olmayı talep ediyoruz. Ödül yönetmeliğindeki aleyhimize olan bu durumun düzeltilmesi milli sporcularımızın ortak dileğidir. Şampiyonlarımız daha önce Türkiye'ye getirmiş oldukları madalyaların karşılığını alamamanın burukluğu içerisindeler. Yönetmelikte bir maddenin değiştirilmesiyle bu mağduriyet giderilebilir."

BULGARİSTAN'DAN MADALYALARLA DÖNMEYİ HEDEFLİYORUZ

2013 yılı Temmuz ayında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Yaz Oyunları'nda madalya sayısını iki kat artırmayı hedeflediklerini ifade eden Arslan, güreşte takım halinde dünya şampiyonu olduklarını, bunu olimpiyat şampiyonluğuna dönüşeceklerini kaydetti.



Federasyon olarak Türkiye şampiyonalarını Anadolu'daki illere yaymayı planladıklarını da dile getiren Arslan şöyle devam etti:

"Türkiye'de olimpik olarak tüm branşlar, 2016 yılına odaklanırken, biz Temmuz ayında gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Dünya Yaz Oyunları'na hazırlanıyoruz. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu olarak 16 branşta bu olimpiyatlara katılıyoruz.

Türkiye şampiyonalarıyla milli takımımızın alt yapısını oluşturuyoruz. Olimpiyatlarda daha önce derece aldığımız branşların çıtasını daha da yükseltmeye, madalya alınamayan branşlarda, madalya kazanarak Türkiye'nin dünya sıralamasındaki yerini yükseltmeye çabalayacağız."



Cihan
 http://www.bugun.com.tr/son-dakika/sporcularimizin-magduriyeti-giderilmeli-haberi-153358

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ