Sinop'ta Özürlü Kimlik Kartı Başvurusunda Artış


Sinop'ta, son yıllarda Özürlü Kimlik Kartı başvurusunda artış yaşandığı bildirildi.

Sinop'ta, son yıllarda Özürlü Kimlik Kartı başvurusunda artış yaşandığı bildirildi.
Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999-2012 tarihleri arasında 281 kişiye Özürlü Kimlik Kartı verildiğini söyledi.
2012 yılı öncesine kadar az sayıda özürlü vatandaşın kimlik kartı için müracaat ettiğini anımsatan Tosun, "Ancak 2012 yılında diğer yıllara oranla özürlü kimlik kartı müracaatında büyük bir artış yaşandı. Son 3 yılı baz aldığımızda 2010 yılında 29, 2011 yılında 26, 2012 yılında ise 62 kişi Özürlü Kimlik Kartı almak için müracaat etti" dedi.
Özürlü kişilerin Özürlü Kimlik Kartı'nı bir belge gibi her yerde kullanabileceklerini ifade eden Tosun, şunları kaydetti:
"Kartlar, tüm kamu kurum ve kuruluşlar dahil olmak üzere her yerde geçerlidir. Özürlü vatandaşlarımızın özürlü olduklarını belgelendirmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, fotoğraf ve sağlık kurulu raporu ile bir dilekçeyle başvuru yapmasıyla en geç 1 ay içerisinde kendilerine özürlü kimlik kartını veriyoruz. Özürlü kimlik kartı taşıyanlar, özürlülere yönelik tüm haklar ve indirimlerden yararlanabilirler."
Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
Yayıncı: Orhan Topal - SİNOP
http://www.haberler.com/sinop-ta-ozurlu-kimlik-karti-basvurusunda-artis-4217090-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ