Sessizliklerini Sofya'da bozacaklar

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bu yaz düzenlenecek 2013 Defolimpiyatları'na, Ankara Arena'da hazırlanan İşitme Engelliler Milli Takımı, çalışmalarını 5 Şubat'a kadar burada sürdürecek. Gençlerde Avrupa şampiyonluğu, büyüklerde ise Avrupa 4'üncülüğü bulunan milli takımın öncelikli hedefi, ilk 4'ten kopmamak.

Milli Takım Antrenörü Süha Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta girdikleri kampta, var güçleriyle deafolimpik oyunlarına hazırlandıklarını söyledi. Basketbol geçmişi olmayan sporculardan oluşan takımı 2002 yılında kurduklarını ve geçen 10 yılda gözle görülür bir başarı grafiği yakaladıklarını belirten Demircan, Sofya'da öncelikli olarak ilk 4'ü, daha sonra madalyayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başarıyı, 10 yıllık süreçte yakaladıklarını ifade eden Süha Demircan, “2009 yılına geldiğimizde Avrupa gençler şampiyonu olduk. Geçen yıl Konya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da dördüncü olduk” dedi. Takımı ilk kurduklarında, iletişim konusunda çok büyük sıkıntı yaşadıklarını, oyuncularla sadece işaret diliyle anlaşabildiklerini belirten Demircan, takımın yüzde 95'inin artık konuşabildiğini, oyunculara basketbolun yanı sıra bu konuda da katkı sağladıklarını vurguladı.

Süha Demircan, takım ruhunun yüksek olduğunu, oyuncuların kendi aralarında mükemmel arkadaşlıklar yürüttüğünü söyledi. Kendisi ve diğer teknik kadronun, oyuncularına engelli gibi davranmadığına dikkati çeken Demircan, “Amacımız işitme engelli çocukları basketbola kazandırmak. İmkanlar artarsa, bu çocukların yapamayacağı hiçbir şey yok” diye konuştu.

“Hakemin düdüğünü duyamıyoruz”

Takım kaptanı Abdullah Koyuncu da çok çalıştıklarını, olimpiyatlarda madalya hedeflediklerini söyledi. Takıma yeni sporcuların katıldığını ve biraz heyecanlı olduklarını belirten Koyuncu, “Zamanla onlar da güçlenince her şey çözülecek” dedi. İşaret dili bilmeyen hakemlerin düdüğünü duyamadıklarına dikkati çeken Koyuncu, bunun iletişim sorununa yol açtığını dile getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nda son sınıf öğrencisi olan forvet Ali Kaya ise, “İşitme engelli basketbolcular, duymadıkları için daha hırslı olur. Bu hırsı basketbola yansıttığımız için de güzel şeyler ortaya çıkıyor” dedi.

Hakemlerin işaret dili bilmesi gerektiğini savunan Kaya, “Basketbolla anlaşıyoruz fakat bir problem olduğu zaman hakeme ifade edemiyoruz, o noktada sorunlar ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Basketbola 9 yaşında başladığını ve 15 yaşında milli olduğunu belirten Kaya, sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenman yaptıklarını ifade etti.
 http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/22458310.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ