AİLEYE ENGELLİ MAAŞI ŞOKU

 İzmir’de, iki yıl boyunca bedensel engelli oğlu adına ‘özürlü maaşı’ alan 40 yaşındaki Türkan Açıkgöz, yetim aylığı da aldığı için, toplam 6 bin 220 lirayı geri ödemesi istenince şoke oldu.




Açıkgöz, “Babamın vefatının ardından aldığım yetim aylığı nedeniyle oğlum adına aldığımız özürlü maaşı kesildi. Ödenen para faiziyle birlikte geri isteniyor. Bu parayı ödeyecek durumumuz yok. SGK’ya borçlu gözüktüğümüz için oğlumun tedavi masrafları da karşılanmıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.



Yaklaşık 7 yıl önce eşinden boşanan 40 yaşındaki Türkan Açıkgöz, Konak İlçesi Fatih Mahallesi’nde 325 TL’ye tuttuğu tek odalı bir eve yerleşerek iki oğluyla yaşamaya başladı. 11 yaşında rahatsızlanan ve sonrasında yürüyemeyen 20 yaşındaki Emre Yıldırım’ın bakımı için evinden ayrılamayan Açıkgöz, devletten yardım istedi. Yapılan kontrolde yüzde 96 bedensel engelli bulunan Emre’nin bakımı için 2008 yılında annesi Açıkgöz’e, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından üç aydan üç aya ödenen 500 TL ‘özürlü maaşı’ bağlandı. Bir süre sonra babasını kaybeden Açıkgöz, başvurduğu SGK’dan 2009 yılından itibaren de aylık 240 TL yetim maaşı da almaya başladı.
http://www.bidoluhaber.tv/ozurlu-vatandastan-maasi-geri-isteniyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ