ÖZÜRLÜ, HÜKÜMLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE DESTEK


“Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyon”’ toplantısı, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığında 21 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirildi.
Mevzuat gereği yılda dört kez toplanan komisyonun 2013 yılındaki bu ilk toplantısına İŞKUR yetkililerinin yanı sıra ÇSGB Çalışma Genel Müdürlüğü, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri katıldı. Toplantıda, özürlü, hükümlü ve eski hükümlülere yönelik düzenlenmesi planlanan kurslar karara bağlandı.

Komisyonda, engelli vatandaşlara meslek öğretmek amacıyla 129, hükümlü ve eski hükümlülere yönelik ise 44 kursun açılmasına karar verildi. Düzenlenecek 173 mesleki eğitim kursu için yaklaşık 7 milyon 930 bin TL bütçe ayrılacak.

Özürlülere yönelik düzenlenecek kurslar arasında saç bakım ve yapımı, bilgisayar bakım ve onarımı, muhasebe yardımcılığı, ev tekstil ürünleri hazırlama, web tasarımı, kasiyer yetiştirme, ahşap çocuk oyuncakları yapımı, özel gün ve nikah şekerleri hazırlama, model gemi yapımı, yapma çiçek yapımı, turistik eşya yapımı ve cam ve ahşap boyama eğitimleri bulunuyor.

Hükümlü ve eski hükümlüler için ise 4 adet kendi işini kurma, 1 girişimcilik ve 7 adet ileri girişimcilik projesi ile ahşap montajı, örtü altı sebze yetiştiriciliği, duvar kağıdı kaplama, bilgisayar işletmenliği, bahçıvanlık ve bakır işlemeciliği alanlarında kurslar düzenlenecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ