Muğla'da engelliler havlu ve terlik üretecek

MUĞLA (CİHAN)- Muğla'da engelli vatandaşların istihdamına katkı sağlamaya yönelik çalışma başlatıldı. İlgili engelli okulundaki öğrencilerin atölyelerde üreteceği havlu ve terlikler, turizm sezonunda otellerde yerli ve yabancı turistlere satılacak.

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Fatih Şahin başkanlığında toplandı. Valilik 75. Yıl Salonu'ndaki toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ile kurul üyeleri katıldı. Kurulun 2012 yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Şahin, Muğla'da istihdama yönelik çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Mesleğinde tecrübeli, işinin ehli insanlar yetiştirmenin önemini vurgulayarak, "Önümüze önemli hedefler koyup hep birlikte çalışmalı, ihtiyaçları tespit ederek kurslar açmalıyız." dedi. Şahin, engellilere ve huzurevinde kalmak istemeyen yaşlılara yönelik iki proje hazırladıklarını belirterek, "Engellerin sosyal hayata katılımını sağlamak için havlu ve terlik üretimi yapabilecekleri bir atölye oluşturmayı planlıyoruz. Burada üretilenleri, turizm sezonunda otellere pazarlayacağız. Evlerinden ayrılmak istemeyen yaşlılar için de yaşlı bakımıyla ilgili kurslarda eleman yetiştireceğiz. Böylece yeni bir istihdam alanı oluşturacağız. Bu kişiler, yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak." diye konuştu.

İl Müdürü Sarıyerli ise 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muğla'da işsizlik oranının yüzde 8,2 olduğunu kaydederek, 2013'te yüzde 7,5'e indirmek için çalışacaklarını belirtti. CİHAN

Cihan
http://www.stargundem.com/ajanslar/muglada-engelliler-havlu-ve-terlik-uretecek-164288.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ