Manavgat'ta İşitme Engellilere Din Eğitimi Projesi


Engelli olmalarından dolayı dini eğitimlerini alamayan ya da eksik alan işitme engelli vatandaşların dini eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan 'İşitme Engelli Vatandaşlarımıza Din Bilgisi Eğitimi Projesi' hayata geçirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Manavgat Müftülüğü, işitme engellilerin dini vecibelerini yerine getirmede doğru bilgi sahibi olmaları için hayata geçirilen proje kapsamında, Çağlayan Cami'nde müftülüğün görevlendirdiği din görevlisi tarafından Cuma günleri 19.00 ile 20.30 saatleri arasında uygulamalı olarak ders veriliyor.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, işitme engelli vatandaşların hem ailelerinde hem de okul dönemlerinde dini eğitimlerini tam anlamıyla alamadıkları ya da eksik bilgilerle yetinmek durumunda kaldıklarını belirtti. Bulgurlu, "Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda Manavgat'ta 110 dolayında işitme engelli vatandaş yaşamaktadır. Çocukluk dönemlerinde okullarda ve aileleri ile iletişim sıkıntısı nedeniyle tam anlamı ile temel din eğitimi alamayan bu vatandaşlara, İlçe Müftülüğünce belirlenen bilgiler, Manavgat Kaymakamlığı tarafından belirlenen tercüman aracılığı ile verilecek" dedi.

İHA
http://www.stargundem.com/ajanslar/manavgatta-isitme-engellilere-din-egitimi-projesi-193689.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ