Mamak Belediyesi İletişimde Engelleri Kaldırıyor

Mamak Belediyesi işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim problemine çözüm üretti. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden daha rahat yararlanması amacıyla Türk Telekom’la protokol imzaladı
. Engelli vatandaşların iletişim problemini ortadan kaldırmak için çözüm üreten Mamak Belediyesi “Engelsiz SMS“ sistemi kurdu. Türk Telekom’un alt yapısından yararlanılarak oluşturulan sistem ile işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlar, cep telefonlarından şikâyet, istek ve görüşlerini Mamak Belediyesi’nin tahsis ettiği telefon hattına kısa mesaj ile gönderebilecek. Bu çalışma ile işitme ve konuşma engelli vatandaşların kendilerine daha kolay ulaşabileceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Vatandaşlarımıza hizmet verirken hiçbir zaman ayrım gözetmedik. Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmeti eksiksiz olarak veriyoruz” diye konuştu.
 
Kartvizitlerde SMS iletişim numarası yer alacak
Sistemle işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, cep telefonlarından, şikâyet, istek ve görüşlerini Mamak Belediyesi’nin 0 312 368 85 47 numaralı hattına kısa mesaj olarak gönderecek. Sabit numaraya gelen kısa mesaj, bu sistemle Mamak Belediyesi’nin çağrı merkezi sisteminde görüntülenecek. Vatandaşların talepleri ilgili müdürlüklere iletilerek vatandaşa cevaplar kısa mesaj yoluyla verilecek. Ayrıca başta Akgül olmak üzere belediye bürokratlarının da kartvizitleri engelli vatandaşların okuyabileceği şekilde uygun hale getirilecek. Kartvizitte yer alan iletişim bilgileri bölümüne işitme ve konuşma engelli bireyler için SMS iletişim sisteminin numarası yer alacak. Vatandaşların bu çalışmadan haberdar olması için sivil toplum kuruluşlarının bilgilendirileceğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kurumlar ne kadar hassas davranırsa davransın asıl önemli olan bireylerde ve toplumlarda bu bilincin yaygınlaşması. Uygulamadan haberdar olunması için bastıracağımız broşürleri vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi. Sistem hakkında Akgül’e bilgi veren yetkililer, uygulamalı olarak sistemin çalışma şeklini göstererek Mamak Belediyesi’ne hassasiyetinden dolayı teşekkür ettiler.  

Habere Ait Diğer Fotoğraflar:
 http://www.mamak.bel.tr/mamak-belediyesi-iletisimde-engelleri-kaldiriyor.aspx

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ