Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Diyorsanız Başvurun!..


Sayın Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in katılımlarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kamuoyuna tanıtılan ''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi için başvurular başlıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından geliştirilen ortak bir çalışma olan ''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi engellilerin işgücü piyasasına dâhil olmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini amaçlıyor.

“Girişimcilik Engel Tanımaz” projesi için ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumunda göre tedbirler alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması büyük önem arz etmektedir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik engelliler için de ulaşılabilir mekan gibi her engelli tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kurslar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.

Türkiye’nin her yerinden müracaat yapılabilen kurslar için, talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan ya da olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Kurslardan mezun olan kişilere tecrübeli iş koçları rehberlik edecekler. Piyasa şartlarında tutunabilecekleri iş ortamları oluşturan, iş planı ile müracaat eden kişilere KOSGEB tarafından uygun bulunan başvurular için azami 30 bin liraya kadar hibe verilebilecek.

Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelliye ve ailesine ulaşmayı amaçlıyoruz.

Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, “Ben de varım, Girişimci engel tanımaz” diyorsanız aşağıdaki web adresinde yer alan başvuru formunu doldurun ve ilk adımı atın…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ