İşitme Engelli Güreşçiler 6 madalya ile döndü

Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü, Kahramanmaraş’ta yapılan İşitme Engelliler Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 6 madalyayla dönerken, büyüklerde grekoromen stilde takım olarak Türkiye ikincisi oldu. Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüsnü Selçuk, İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Seda Duman Canbulan ve işitme engelli güreşçiler dün Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.

Aydınlı işitme engelli güreşçilerden, büyükler serbest stilde 66 kiloda Erkan Karakaş Türkiye birincisi, 84 kiloda Çetin Yardımcı Türkiye üçüncüsü, büyükler grekoromen stilde 84 kiloda Sabri Kocaçoban Türkiye üçüncüsü, 84 kiloda Çetin Yardımcı Türkiye üçüncüsü ve 96 kiloda Fatih Durmuş Kaya Türkiye üçüncüsü olurken, yıldız genç serbest stilde 58 kiloda Mehmet Özkaya Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Büyükler grekoromen stilde Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, 6 madalya ve bir kupa ile dönen Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün dereceye giren işitme engelli güreşçilerine eşofman takımı, güreş ayakkabısı ve güreş mayosuyla ödüllendirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “İşitme engelli sporcularımızın bu başarılarını karşılıksız bırakmak istemedim. Desteklerimizi boşa çıkartmadıkları için tüm sporcuları canı gönülden kutluyorum. Başarılı olan her kulübün maddi ve manevi olarak daima yanındayız. Aydınlı işitme engelli güreşçilerimiz spordaki gücümüzü gösterdi. Sporda başarımızın arttığını görüyoruz” diye konuştu.

Derecelerle ve kupayla döndükleri için mutlu olduğunu belirten İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Seda Duman Canbulan ve Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüsnü Selçuk, "Büyükler grekoromen stilde üç tane üçüncülük elde ederek, Türkiye ikincisi olduk. Yıldız genç serbest stilde sporcumuz ferdi olarak üçüncü oldu. Büyükler serbest stilde takım olarak da Türkiye altıncısı olduk. Bu şampiyonada toplam 6 madalyayla döndük. Bu derecelerimizi bir sonraki şampiyonalarda da sürdürmek istiyoruz” dediler. (RAMAZAN AYDEMİR)
 http://www.aydindenge.com.tr/28/01/2013/isitme-engelli-guresciler-6-madalya-ile-dondu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ