İlküvez Halkı Bilinçleniyor, Özürlü Doğumla Azalıyor


      Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik ve engelliliğin önlenmesi konularında farkındalık ve bilinç yaratmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı (ÖDES) 2013 yılında Belediyemiz tarafından hazırlanan bölgemizdeki özürlü vatandaşlarımız için gerçekleştirilen Özürlü destek projesi geçerek uygulanmaya konacaktır.


       2011 yılında uygulanmaya başlayan ve Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerinde yerel dinamikleri harekete geçirerek, engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı (ÖDES) devam ediyor. Belediyemiz tarafından hazırlanan “İlküvez Halkı Bilinçleniyor, Özürlü Doğumlar azalıyor” isimli projesi hakkında bir değerlendirme yapan Belediye Başkanımız İsmet YANIK konu hakkında şunları söyledi.

      “ Özürlü olan vatandaşlarımıza destek olmak için her alanda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. 2010 yılında Belediyemiz pazaryerinde ki atıl vaziyette ki binanın bakım ve onarımını yaparak Özürlü gençlerimizin eğitim almalarını sağlamak ve onların da hayatta olduğunu hissettirmek için Rehabilitasyon Okulu açtırdık. Şuan 220 özürlü gençlerimiz eğitim almaktadırlar. Bizim amacımız halkımızı daha da bilinçlendirerek, özürlü doğumları azaltmak ve özürlülüğün önünü geçmektir. Belediyemiz tarafından hazırlanan 2013 yılında Ödes tarafından desteklenen “ İlküvez Halkı Bilinçleniyor, Özürlü Doğumla Azalıyor” adlı projemizi başarılı bir şekilde uygulayarak hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.
http://ilkuvez.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=315

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ