Hem hedefi, hem mutluluğu 12'den vurdular

Engelli milli sporcular Diyarbakırlı Suzan ile Aksaraylı Hakan Çevik, atıcılık sporuyla hem hedefi hem de mutluluğu 12’den vurdu. Poligonda başlayan aşkı evlilikle sürdüren çift, birbirlerinin eksiklerini tamamlayarak sporda uluslararası başarılara imza attı.

        
Yürüme engelli Hakan (36) ve Suzan Çevik (35) yaşadıkları şehirlerde arkadaşlarının tavsiyesi ile havalı silahlar atıcılık sporuna başladı. Aksaray’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda tanışan engelli sporcuların arasındaki yakınlık, diğer müsabakalar ve hazırlık kamplarında da devam ederek aşka dönüştü.

Hayatlarını 2008 yılında birleştiren Hakan ve Suzan Çevik, hem özel yaşamlarında hem de spor yaşamlarında mutluluğu yakaladı. Birbirlerine her konuda destek olan Çevik çifti, bu sayede atıcılık sporunda yurt içindeki ve uluslararası alandaki müsabakalarda önemli dereceler elde etti.

4 yıl Türkiye Şampiyonu olan Suzan Çevik, dünya üçüncülüğü ve ikinciliğinden sonra 2012’de dünya şampiyonu oldu. Hakan Çevik de Türkiye çapında çeşitli dereceler yaptıktan sonra dünya ikinciliğine ulaştı.
        
Birlikte antrenman yapan ve günlerinin önemli bölümünü atış poligonunda geçiren milli sporcular, aynı zamanda bu spora yeni başlayan gençlere de yardımcı oluyor. Bu sene yapılacak Avrupa Şampiyonası’na birlikte hazırlanan Hakan ve Suzan, ileride Paralimpik Oyunları’na katılarak derece elde etmeyi istiyor.

"ÖZGÜVENİM ARTTI"

Suzan Çevik, 8 yıl önce başladığı atıcılık sporunun tüm yaşamını değiştirdiğini belirterek, "Atıcılığı çok seviyorum. Bu sporla birlikte hayatımda çok güzel değişiklikler oldu. Tek başıma evden çıkamazken, şimdi yurt dışına gitmeye başladım. Öz güvenim arttı. En önemlisi spor sayesinde Hakan’la tanıştım. Güzel bir evliliğimiz var" dedi.
        
Birlikte Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldıklarını ve birbirlerinden güç aldıklarını ifade eden Çevik, şöyle devam etti: "Şimdi Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Hedefimiz oradan da madalya ile dönmek. Günümüzün çoğunu poligonda geçiriyoruz. Her türlü malzememiz var. Çok mutluyuz. Müsabakalarda birbirimizden çok olumlu etkileniyoruz. Hem hayat arkadaşı hem de çok iyi kamp arkadaşıyız. Aynı zamanda birbirimizin hocasıyız.

Eksiklerimizi görüp, gideriyoruz. Engelli arkadaşlarıma kesinlikle sporu tavsiye ediyorum. Hem rehabilitasyon olarak, hem sosyal açıdan. Engellilerin spor yapmaları için devlet her türlü desteği veriyor. Evlerden araçlarla alınıyor, salonlara götürülüyor. Onlara sesleniyorum; spor yapmaya gelsinler. Biz de bildiğimizi onlarla paylaşmaya hazırız."
 http://www.posta.com.tr/spor/HaberDetay/Hem-hedefi--hem-mutlulugu-12-den-vurdular.htm?ArticleID=156318

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ