Hayırsever İş Adamından Of’a Engelli Okulu


İşadamı Murat Türköz, lise çağındaki engelli gençler için Of’a İş Okulu yaptırıyor. Babası Yakup Türköz adına yapılan okul, pek çok engelliye iş kapısı açacak. Oflu sanayici ve işadamları, memleketlerine vefa borcunu ödemeye devam ediyor.

İşadamı Murat Türköz, doğup büyüdüğü ilçesi Of’a engelliler için İş Okulu yaptırma kararı aldı. Trabzon Valiliği’nde protokollerin imzalanmasıyla başlayan projeye göre, lise çağında hafif engelli olan yüzlerce genç, burada öğrenim görecek ve meslek sahibi olacak.
İşadamı Murat Türköz, bir hayalinin gerçekleştiğini belirterek, “Önceki Kaymakamımız Sayın Tuncay Sonel, bana projeyi getirdiğinde çok heyecanlandım. Engelli kardeşlerimiz bir meslek sahibi olacağı için hiç tereddüt etmeden kabul ettim. En önemli kısmı bu. İş Okulu’ndan sonra ilçemizde, bölgemizdeki engelliler evlerinde oturmayacak. Meslekleri olacak, belki kendi mesleklerinin patronları olacak” dedi.
Okulun ismini Yakup Türköz İş Okulu olarak belirleyen Türköz, “Eski Kaymakamımız Tuncay Sonel’le başlayan süreç, yeni Kaymakamımız Eren Arslan ve Of Belediye Başkanımız Murat Saral’ın bizleri ziyaret ederek süreci hızlandırmaları ile devam etti. Babamın adının Of’ta yaşayacak olması ailemiz adına ayrı bir gurur. Bunun yanında bu proje, ailemizin ilk sosyal sorumluluk projesi. Şirketlerimizin büyümesi gelişmesi elbette her işadamı gibi beni de mutlu ediyor. Ancak, asıl beni mutlu edecek olan, burada öğrenim gören her birengelli kardeşimizin meslek sahibi olmasıdır. Onların hayata katılması bize yeni sosyal sorumluluk projelerini yapma hevesi verecektir. Oflu, Trabzonlu işadamlarının her zaman memleketlerine hizmet borcu vardır. Bunu yerine getirebiliyorsak ne mutlu bize.” Şeklinde konuştu.
Trabzon Valiliği’nde imzalanan Yakup Türköz İş Okulu Projesi, yaklaşıl 4 ay içinde tamamlanacak. Okul, 6 derslik, atölye ve idari birimlerden oluşacak ve lise çağında olup da, okula devam edemeyen hafif engelli gençler buradan yararlanabilecek. Buradan mezun olan her genç bir meslek sahibi olacak. Of, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara’ya hitap etmesi beklenen okul, ayrıca o bölgede ilk olma özelliğini de taşıyor.

İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ