GÖRME ENGELLİLER BÜYÜLEDİ



ADIYAMAN (İHA) - Görme engelli Kuran kursu öğrencilerinin ‘Gözle Görülemeyecek Kadar Büyük Performanslar’ adlı programları izleyenleri büyüledi.

Adıyaman Halk eğitim Merkezi’nde Müftülük Aile İrşat Bürosu ve Mimar Sinan Kız Kuran Kursu tarafından düzenlenen programda, görme engelli öğrencilerin performansı salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Görme Engelli Hafız Esma Külekci tarafından yaşları 15 ile 65 arasında değişik 13 görme engelli öğrenciye Kur’an-ı Kerim eğitimi verildi. Braille Alfabesi ile Kur’an-ı Kerim’i öğrenen öğrenciler düzenledikleri program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda skeçler, şiirler, hadisler okundu. Öğrencilerin sergiledikleri performans salonda bulunanların büyük beğenisini kazandı.
Adıyaman Müftülüğü Vaizlerinden Meryem Yiğit’in yaptığı programın açılış konuşmasında, Adıyaman genelinde 194 adet Kuran kursunun bulunduğu ve bunlardan bir tanesinin görme engelliler Kuran kursu olduğu dile getirildi.
Meryem Yiğit, 2011 yılının Ekim Ayı’nda açılan Görme Engelliler Mimar Sinan Kız Kuran Kursu’nun hem Kur’an-ı Kerim öğrettiğini hem de görme engellilerin sosyal hayata katılımlarının sağlandığını ifade etti.
Yiğit, “Bu salonda gören gözler değil, gören gönüller var. Dünyaları ve gözleri karanlık olan ama gönülleri pırıl pırıl olan kişilerin, Kur’an-ı Kerim aşkı görülmeye değer” dedi.
Program sonunda görme engelli öğrencilere hediyeleri verilirken programa Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici’nin eşi Ayşe Bilici de katıldı.
http://www.haberx.com/gorme_engelliler_buyuledi%2817,n,11204915,128%29.aspx

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ