GOP Kent Konseyinde ‘’Engelli Meclisi’’kararı…


Yerinden yönetim ve katılımcı demokrasinin ideallerini hayata geçirmek üzere kurulan Gaziosmanpaşa Kent Konseyi’nin 2. Dönem 6. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleşti. Toplantıda Engelliler Meclisi Çalışma Yönergesi kabul edilerek Belediye Meclisine havale edildi.

GOP Kent Konseyinde ‘’Engelli Meclisi’’kararı…

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi 2. Dönem 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yerinden yönetim ve katılımcı demokrasinin ideallerini hayata geçirmek üzere kurulan Gaziosmanpaşa Kent Konseyi toplantısının ana gündem maddesi Engelliler Meclisi’ydi. Toplantıda, bir önceki Genel Kurulda alınan, Gaziosmanpaşa Engelliler Meclisi kurulması kararı gereği, Engelliler Meclisi Çalışma Yönergesi kabul edilerek Belediye Meclisine havale edildi. Gaziosmanpaşa Engelliler Meclisi ilçemizdeki engellilerinin insan hak ve özgürlüklerinden tam anlamıyla yararlanmaları, engellilere karşı ayrımcı uygulama ve davranışların ortadan kaldırılması ve onların toplumsal yaşama etkin katılımlarını sağlamak amacıyla görev yapacak. Gaziosmanpaşa Engelliler Meclisi ayrıca, ilçemizdeki engellileri sosyal ve kültürel hayatın içerisine çekmek, engellilere ve ailelerine yasal hakları hakkında bilgi vermek ve sorunlarına çözüm yolları üretebilmek için çeşitli çalışmalar yapacaklar. 
Toplantıya katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Arif Parlakkılıç, Kent Konseyi’nin demokrasinin yerel ölçekte hayata geçmesi için önemli bir işlev gördüğünü belirtti.  Parlakkılıç, toplantının gündem maddelerinden olan Engelliler Meclisi’nin kurulma kararının, önemli bir adım olduğunu belirtti. 
Çocuk ve Gençlik Meclisleri’nin çalışma yönergelerinin yeniden düzenlenerek Belediye Meclisine havale edildiği Kent Konseyi toplantısı dilek ve temenniler eşliğinde sona erdi.
http://www.gaziosmanpasa.bel.tr/icerik.aspx?KatID=57&ID=1427

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ