Eskişehir Özel Sporcular Basketbol Takımı, Turnuvalara Hazırlanıyor

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Eskişehir Engelliler Spor Kulübü işbirliğiyle kurulan Eskişehir Özel Sporcular Basketbol Takımı, turnuvalara hazırlanıyor.


Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engelli çocukları spora kazandırmak için için yaptıkları çalışmanın basketbol branşında bir ilk olduğunu kaydetti.

Eskişehir Özel Sporcular Basketbol Takımı'nda 12 zihinsel engelli sporcunun bulunduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımız lisanslı olarak basketbol branşında faaliyet gösterecek. Yaptığımız çalışma kapsamında zihinsel engelli bireyleri evinden alıp antrenmanın ardından evlerine bırakıyoruz. Eskişehir Engelli Spor Kulübü Başkanı Cevdet Mansız da bize destek veriyor. Takımımız, şampiyonalarda iddialı olacak. Engelliler, bugüne kadar ihmal edilen kesim oldu. Onları topluma kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Engellilerimiz için badminton, bocce, masa tenisi, yüzme, basketbol branşından faaliyetler yapıyoruz. Engelli bireylerimiz için bütün kurum ve kuruluşların bir şeyler yapması gerekiyor. Engeller, bireyde değil mekanlardadır. Engellilere hizmet için adeta yarışıyoruz."

Eskişehir Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cevdet Mansız da Eskişehir'de engellere yönelik pek çok ilki başardıklarını bildirdi.
http://www.haberler.com/eskisehir-ozel-sporcular-basketbol-takimi-4232812-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ