Engellilere Ücretsiz Diş Taraması

Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş hekimleri Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'ın öncülüğünde, Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ağız ve diş kontrolü yapıldı.

Derneğin 2001 yılında kurulduğunu belirten Prof. Dr. Sabah, amaçlarının diş hekimliğinin törpülenen imajını yukarı çekmek olduğunu söyledi. Bu amaçla yaptıkları lokomotif çalışmalardan birinin, tüm ülkede çevreye dağılmış rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak olduğunu vurgulayan Sabah, "Bu çalışma kapsamında çocukların diş taramalarını yapıp diş fırçalama yöntemlerini öğretiyoruz ve acil diş tedavilerini yapıyoruz" dedi.
100 BİN KİLOMETRE YOL KAT EDİLDİ
Şu ana kadar diş hekimlerinin imeceyle bir araya getirdikleri alet ve sarf malzeme ile 5 adet tedavi ve 6 adet de eğitim birimli gezici diş hekimliği polikliniğini oluşturduklarını anlatan Ertuğrul Sabah, "Eylül
2012 tarihine kadar yaklaşık 145 merkezde 10 bin engelli ve öğrencilerimizin diş taraması ve diş sağlığı kontrolünü yaptık" diye konuştu.
Sabah, projenin amacının Türkiye genelindeki zihinsel engelli çocukların tedavisini yapmak olduğunu belirtti. Bugüne kadar ülke genelinde 9-10 bin kişinin ağız ve diş tedavisini yaptıklarını ve Türkiye'de bu proje ile 100 bin kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Sabah, şöyle konuştu: "Hedefimiz zihinsel engelli ve pansiyonlarda kalan çocukların ağız ve diş tedavilerini yapmak. Bu kapsamda Kula'da 100'e yakın zihinsel engelli öğrencinin tedavisini yaptık. Bizim yaptığımız tarama değil. Biz gittiğimiz yerlerde önce muayenelerini yapıyoruz, çürüklerini tespit ediyoruz. Bol sorulu formumuzu işliyoruz" dedi.
Daha sonra çocuklara dünya standartlarında tedavi uyguladıklarını anlatan Sabah, "Bunun yanında hastalarımıza diş fırçalamayı öğretiyoruz. Tedavi sırasında büyük şehirlerdeki diş hekimlerinin bir çoğunda olmayan yüksek standartları ve malzemeleri kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.
http://www.haberler.com/engellilere-ucretsiz-dis-taramasi-4245693-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ