Engellilere 'Thai Masajı' Tedavisi



Uzakdoğu'da 2 bin 500 yıldan bu yana yapılan ve geleneksel şifa sanatlarının birleşimi olarak kabul edilen 'Thai Masajı', Antalya'nın Alanya İlçesi'nde fiziksel engelli çocukların manipülasyona (elle fizik tedavi) hazırlanması için uygulanıyor.


Alanya Özgür Kardelen Özel Eğitim Okulu, fiziksel engelli öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimi ile fizyoterapi uygulamalarına hazırlanmaları amacıyla 'thai masajı' seansları başlattı. Öğrencilere haftada 5 gün 'thai mesajı' ile tedavi uygulanıyor.

Okulun SPA Uzmanı ve Thai Terapisti Goncagül Büker, thai masajı yöntemiyle fiziksel engelli çocukların kaslarının gevşediğini ve bu sayede fiziksel egzersiz uygulamalarına hazır hale getirildiklerini söyledi. Bu uygulamayla engellilerin fiziksel ve ruhsal rahatlamalarının da sağlandığını belirten Büker, "Thai masajında özellikle pres, bası, nokta esnetme ve germe egzersizleri daha etkindir. Vücuttaki özel noktalara temasla beyne uyarıcı ve rahatlatıcı sinyaller verir. Geniş bir minder üzerinde yerde yapılır. Postürün (normal duruş şekli) ve vücut bölümlerinin birbiriyle ilişkilerinin düzenlenmesi gibi faydaları da bulunur. Adı üzerinde Tayland'dan geliyor. 2 bin 500 yıllık tarihi olan thai masajı şifa sanatların birleşmiş bir şeklidir" dedi.
 http://www.sondakika.com/haber/haber-engellilere-thai-masaji-tedavisi-4233501/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ