Engelliler "Midilliyle" Rehabilite Edilecek


Ayşe Yıldız - Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan çalışma kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez engelli çocuklar midilli atıyla rehabilite edilerek, topluma kazandırılacak.


Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki bütün kurum ve kuruluşların engelli çocuklara yönelik birtakım faaliyetler yaptığını anımsatarak, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nü de dahil ederek, bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Atatürk Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün de projenin paydaşları olduğunu ifade eden Apaçık, çalışmaya Yakutiye Kaymakamlığı ile Yakutiye Belediyesi'nin de destek vereceğini vurguladı.

Engelli çocukları topluma kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Apaçık, şunları kaydetti:

"Amacımız Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bedensel engelli, özürlü ve otistik çocuklarımıza midilli atlarıyla bir rehabilite merkezi açabilmek. Çocukların psikolojik ve duygusal olarak hem tedavilerini hem de toplumsal kaynaşmalarını sağlayacağız. Bu çalışmanın çocuklara birden fazla faydası olacak. Hem tedavilerini ilerletecek hem küçük atların ritmik hareketleriyle tedavi olacak hem de kendisine acımadan bakan bir canlıyla duygusal bir bağ kurmasını sağlayacak. Çocuk bu vesileyle ailesinin evinden, odasından bir dış dünyaya açılmış olacak. Tabii aileler için de bu çalışma bir destek olacak."

-Doğu'nun ilk rehabilite merkezi olacak-

Söz konusu çalışmaya tüm kamu kurum ve kuruluşların desteğini beklediklerini vurgulayan Apaçık, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde böyle bir yer olmadığını biliyorum. Hedefimiz bunu başarırsak, bu özürlü çocuklarımızı topluma kazandırırız. Ailelerimizi biraz daha rahat ettiririz" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi'nde 6 midilli atının bulunduğunu vurgulayan Apaçık, proje hayata geçtikten sonra at sayısını artırabileceklerini ifade ederek, kentteki engelli çocuk sayısının da tespit edileceğini söyledi.

Bu projenin hayata geçirilmesi için bütün unsurların mevcut olduğuna dikkati çeken Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık, şöyle devam etti:

"Aslında bütün birimlerimiz çalışmada yer alıyor. Atlarımız var, attan anlayan polislerimiz var. Dumlu'da kapalı mekanımız var. Orada tadilat yaparak, hazır hale getireceğiz. Özürlü çocuklarımız var, geniş mekanımız var. Biz sadece bu unsurları bir araya getirip, bunu aktif ve hazır hale getirmek istiyoruz. Şu anda çocukların sayısı net değil, ancak bu konuda çalışma yapılacak."

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM
 http://www.sondakika.com/haber/haber-engelliler-midilliyle-rehabilite-edilecek-4280438/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ