Engelliler için sahne alacaklar


Aliağa - İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları’nın oluşturduğu tiyatro ekibi, ilk oyununu engelliler yararına sahneleyecek. Bir ayı aşkın süredir oyunun hazırlıklarını sürdüren CHP’li gençler 12 Ocak Cumartesi günü, Saat 19.00’da Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde “Engel Düşüncededir” adlı tiyatro oyunu ile sahne alacak. 


Oyunun geliri ile tekerlekli sandalye alınacak

Ülke genelinde engelli yurttaşların sorununa dikkat çekmek ve engellilere destek olabilmek için kolları sıvayan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları, tamamı gençlik kolları yöneticileri ve genç üyelerinden oluşan 15 kişilik amatör tiyatro ekibi oluşturdu. CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Pazarcı’nın yazıp yönettiği “Engel Düşüncededir” adlı oyun için gençler bir ayı aşkın süredir geceli gündüzlü oyun için hazırlanıyor. 12 Ocak Cumartesi akşamı Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahne alacak gençler, oyunun geliri ile kent genelinde yaşayan engelli yurttaşlara akülü tekerlekli sandalye alacak.

CHP’li gençler sahneleyecek;“Engel düşüncededir”

Amaçlarının engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve destek vermek olduğunu belirten CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir; “Bizler ülkemizde toplumun her kesiminin önemli sorunlarla boğuştuğunu bilmekle beraber en çok desteğe ihtiyacı olan kesimin engelliler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle engellilerin sorununa dikkat çekmek ve onlara destek olabilmek için ne yapabiliriz diye düşünürken sanatsal bir çalışma yapmanın uygun olacağını düşündük ve bir tiyatro ekibi kurduk. Uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyor ve oyun ile ilgili de bir ayı aşkın süredir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyundan elde edeceğimiz gelir ile Aliağa’da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye almayı hedefliyoruz. Engel düşüncededir diyen herkesi oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz.” dedi. Demir, oyunun daha geniş kitlelere ulaşması için farklı zamanlarda farklı noktalarda sahnelemek istediklerini belirtti.

İlçe Başkanı Oğuzhan; Gençlerimizi Tebrik Ediyorum

Gençlik kollarının önemli bir soruna dikkat çektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Gençlerimiz kurdukları tiyatro ekibi ile ilk oyunlarını engelliler için sahneleyecek. Engellilerimizin toplumdan asıl beklentisi toplumsal duyarlılık. Gençlerimizin de bu duruma sanatsal bir mesajla ortaya koymalarını çok doğru bir davranış diye düşünüyorum. Bu anlamda emek harcayan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum ve bu anlamlı oyuna herkesi bekliyoruz ” dedi.
http://www.gercekgundem.com/?p=516839

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ