Engelliler için 111 akülü araç sözü





AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanlığı tarafından başlatılan 'Engellilere Akülü Araç Kampanyası'nda rekor sayılabilecek yardım sözü alındı. Kampanya çerçevesinde, Erciyes Kardanadam Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programına partili ve gönüllülerden oluşan 600'ün üzerinde kişi katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, "Sosyal İşler Başkanlığımızın hazırlamış olduğu bu program, belki engelli kardeşlerimizin sorunlarını tamamıyla çözmeyecek, belki hayatlarında çok büyük değişiklikler yapmayacak ama en önemli kısmı, bu işe dikkat çekmek olacaktır. Bu büyük denizde küçük damlalar halindeki yaptığınız katkılarla ülkemizin, insanlarımızın dikkatini çekerek, belki de engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma açısından neticeye ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok.” dedi.

Hükümetin, AK Parti'nin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının son yıllarda engellilere yönelik çok hassas çalışmalar yaptığını söyleyen Dengiz, “Özellikle son 10 yılda, AK Parti hükümeti tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalarla, onların hayata yeniden tutunmaları adına başarılı çalışmalara imza attı. Bizler de AK Parti ailesi ve Sosyal İşler Başkanlığı olarak, engellilere bir katkımız olur mu diye bu faaliyeti gerçekleştirdik. Buradan, imkanı olmayan kardeşlerimize akülü engelli arabası hediye ederek, bir nebze de olsa onların engellerini kaldırmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da böylesi bir anlamlı çalışmadan dolayı AK Parti il teşkilatını kutladığını belirterek, "Türkiye genelinde yüzde 10'un üzerinde engelli vatandaşımız olması bizleri üzmekte ama sadece üzülmek yetmez. Onların sıkıntılarını ve kederlerini azaltma yönünde gayret göstereceğiz. Teşkilatımız böyle bir anlamlı çalışma yaptı. Biz de Melikgazi Belediyesi olarak bu anlamlı çalışmaya 15 akülü araba ile destek veriyoruz." diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise aslında herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Engelli adayı olduğumuzu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bugün için hepimiz sağlam olabiliriz. Ama, Allah korusun, ilerde başımıza gelecek bir kaza sonucu engelli duruma düşeceğimizi aklımızdan çıkarmayalım. Dünya nüfusunun yüzde 15'i engelli durumda. Türkiye'de bu rakam yüzde 2.5 civarında. Kayseri de ise 4 bin civarında engelli kardeşimiz bulunmakta. 2005 yılında AK Parti hükümeti olarak çıkardığımız bir kanunla, engelli hakları güvence altına alındı. Engellilerin, engellerini aşma adına belediyelerle işbirliği yaparak onların da yaşam şartlarını daha insani ve kolaylaştırıcı tedbirlerin alınmasını sağladık."

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ise engellilerin; hayat standartları, sosyal devlet ve çağdaş toplum olabilmenin en önemli göstergesi olduğunu belirtti. Yakut, şunları söyledi: "Engellilerin durumlarına acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak, onları sorunlarını çözmemiz mümkün değildir. Onlara sempati ile yaklaşmak, onlara fırsatlar oluşturmak ve destek olmak en önemli yöntemlerdir. Unutmayalım ki engellilerin ayrı bir dünyası yok. Yaşadığımız her yer hepimizin dünyasıdır. Bizler de AK Parti Kayseri milletvekilleri olarak bu önemli kampanyaya birer akülü araba ile destek veriyoruz. Ama bu, her yıl birer tane olmak şartıyla. "

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde tertip edilen program sonunda, 30 akülü araç hedeflenirken, belediyelerden, STK'lardan ve katılımcılardan gelen destek sözüyle bu sayı 111 akülü araca ulaştı. Akülü araçlar, Mart ayında yapılacak törenle engellilere teslim edilecek.
 http://www.focushaber.com/engelliler-icin-111-akulu-arac-sozu-yh-248275.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ