Engelli ve Yaşlı Haklarını Savunmayı Sürdürüyor

 CHP Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden hizmet alan yurttaşları taşıyan servis araçlarına polis tarafından farklı gerekçelerle sık sık ceza kesilmesini Meclis gündemine taşıdı; engellilerin, yaşlıların ve özel eğitim merkezlerinin mağduriyetlerinin sesi oldu.

Milletvekili Sakine ÖZ, Manisa’nın merkez ve ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde karşılaştığı önemli sorunlardan biri olan, engelli ve yaşlı yurttaşların kaliteli hizmet alma sorunlarını Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’e yazılı olarak aktardı, karşılıklı anlayışla soruna çözüm bulunmasını talep etti.
CHP Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, Manisa’da hizmet veren birçok “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi” servis aracının, taşıdıkları yolcuların özel durumlarına bakılmaksızın, “yol kenarlarında uzun süreli park yaptıkları”, “evraklarının eksik olduğu”, “taşıma ruhsatlarının iller arası ya da ilçeler arasında hasta taşımaya izin vermediği” vb. gerekçelerle polis tarafından sık sık para cezasına çarptırıldığını belirtti. Sakine ÖZ, sorunun yerel ve merkezdeki düzenlemelerle kolaylıkla çözülebileceğini, engellilerin ve yaşlıların daha iyi hizmet almasındaki pürüzlerin tümüyle ortadan kaldırılabileceğini, bunun için konuya öncelikle samimi ve duyarlı yaklaşmak gerektiğini savundu.
Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, açıklamasında şu hususlara değindi:
“Manisa’daki birçok servis aracı, engelli ve yaşlı vatandaşları özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine taşımakta, tıbbi bakım ve eğitimlerin ardından tekrar evlerine bırakmaktadır. Dolayısıyla, bu araçlar, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı indirip bindirirken, diğer servis araçlarından daha uzun süre bekleme yapmak durumundadır. Bu servisleri diğer araçlarla aynı kefeye koymak yanlış olur. Hizmet verilen neredeyse her vatandaşımıza, servislere inip binerken ayrı ayrı yardım edilmektedir. Bu vatandaşlarımız, kimi zaman, özel durumlarına bakılmaksızın, polisin ceza kesme baskısı altında servise aceleyle bindirilmekte, mağdur edilmektedir. Ayrıca, bu servis araçlarının yol kenarlarında park etmeleri yasaklandığı için, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız uzun mesafe yürütülmekte, rehabilitasyon merkezlerine uzak olan ara yollardan servislere bindirilerek zor duruma sokulmaktadır.

Bu da yetmezmiş gibi, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı iller ile ilçeler arasında taşıyan bu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine bağlı servis araçlarının sık sık durdurulduğunu, taşıma ruhsatlarının iller ya da ilçeler arasında seyretmeye uygun olmadığı gerekçesiyle trafik cezası kesildiğini biliyoruz.

Tüm bu sorunlar aşılmayacak düzeyde değil, yeter ki samimi bir ilgi ve çözme iradesi olsun…

Engelli yurttaşlarımız ve toplumumuzun en kıymetlileri yaşlılarımız daha iyi hizmete ve özene layıkken, bürokratik süreçlerle, servislerine ceza kesme uyarılarıyla onları mağdur etmenin hiçbir anlamı yok.

Sayın Bakan Ömer DİNÇER’den şu sorularıma yanıt bekliyor, yerel ve ulusal makamlarla birlikte hareket etme çağrısında bulunuyorum:

-         Manisa’da, “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri”ne bağlı çalışan servislere, resmi kayıtlarla, 2012 yılında kaç defa ceza kesilmiştir?

-         “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri”ne bağlı çalışan servislerin hastalarına daha sağlıklı ve güvenli hizmet verebilmeleri, polisin ceza kesme baskısı altında çalışmamaları için İçişleri Bakanlığı ve belediyelerle birlikte yeni bir düzenlemeniz olacak mıdır?

-         “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi”ne bağlı servis araçlarının hizmet verdikleri vatandaşlarımızın sağlık durumu düşünülerek; vatandaşlarımızın mağdur edilmemeleri, park sürelerinin daha esnek ve uzun tutulabileceği bir düzenleme için İçişleri Bakanlığı ve belediyelerle ortak çalışmanız olacak mıdır?

-         Engelli vatandaşlarımızı iller ya da ilçeler arasında taşıyan bahse konu servis araçlarının sorunlarını çözmek için bir planlamanız olacak mıdır?

Sayın Bakan;

Gerek bakanlığınızın denetimindeki bu özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin evraklarını, gerekse diğer bakanlıkların ve yerel birimlerin görev alanındaki trafik düzenlemelerini yaşlılarımızı ve engellilerimizi düşünerek hazırlatalım ve vatandaş odaklı bir hizmet anlayışını birlikte egemen kılalım…”
 http://www.spilhaber.com/haber/siyaset/engelli-ve-yasli-haklarini-savunmayi-surduruyor/1007.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ