Engelli vatandaşlara yılbaşı hediyesi

Kula Belediyesi Hizmet binası önündeki akülü sandalyelerin dağıtımına AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez ve ilçe yöneticileri katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Aşkın; "Engellerin ortadan kalktığı bir Kula görmek hepimizin tek amacıdır. İl Genel Meclisimizin talimatıyla ve destekleriyle akülü sandalye dağıtıyoruz. Üç buçuk sene içerisinde akülü ve aküsüz 148 adet sandalye dağıttık. Bu, Türkiye ortalaması temel alındığında bir rekordur. Bu hizmet AK Parti Hükümeti sayesinde oldu. Engellerin ortadan kalktığı bir İlçe için çalışıyoruz ve bu amaçta çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz da, yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın içine daha fazla tutunabilmeleri adına İl Genel Meclisi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışmaktayız. Manisa genelinde 500 adet akülü ve aküsüz sandalye dağıtımı yaptık. Bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz. Manisa'da akülü sandalyesi olmayan engelli vatandaşımız kalmayacak. Değerli Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi'nin de desteği çok büyüktür. Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ın da çalışmaları sonucu, sağlık raporları doğrultusunda 6 engelli vatandaşımıza akülü sandalyelerini teslim ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Tanrıverdi ise, şunları söyledi: "Türkiye'de engelli vatandaşlarımız iktidarımıza kadar çok ihmal edilmiştir, kendi kaderlerine terk edilmiştir. Engelli olmak sanki bir ayıpmış gibi hep saklandılar ya da sokağa çıkılmasına aileleri tarafından müsaade edilmedi. Bu güne kadar Kula'da 148 adet akülü sandalye dağıtımı yaptık ve vatandaşlarımızın da buna çok ihtiyaçları var. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Evde bakım ücreti başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Manisa il merkezinde, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve akülü sandalye sahibi vatandaşlarımızın çarşıda aküsü bitince 'ne yapacağım' diye düşünmesine gerek kalmadan 35 noktaya yerleştirdiğimiz dolum noktalarından akülerini şarj edebilmektedirler. İl merkezimizdeki bu hizmetimiz engelli vatandaşlarımıza ücretsizdir. Bu uygulamayı Kula'da başlatmak için çalışmalara başladık ve engelli vatandaşımız sosyal paylaşım alanlarına giderken aklına 'aküm boşalır mı?' sorusu gelmeden rahatlıkla gezebilecekler."
Konuşmaların ardından akülü sandelyeler hak sahiplerine teslim edildi.
http://www.sabah.com.tr/Egeli/2012/12/31/engelli-vatandaslara-yilbasi-hediyesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ