"Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları" projesinin Samsun'da tanıtımı yapıldı.


Ankara merkezli Engelli Kadın Derneği'nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi Engelsiz ODTÜ topluluğu ortaklığı ile gerçekleştirdiği

"Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları" projesinin Samsun'da tanıtımı yapıldı.
Proje Koordinatörü Gizem Sarıgül, Samsun Öğretmenevi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında, projenin Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklendiğini söyledi.
Projenin Ankara, İzmir ve Samsun'da çeşitli sivil toplum kuruluşunun, üniversitelerin, ilgili kamu kuruluşlarının ve 60 engelli kadın katılımcının katılımıyla yürütüleceğini ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:
"Projede engelli kadınlara toplumsal cinsiyet, ayrımcılık ve hak temelli mücadele yolları ile ilgili eğitimler verilecektir. Eğitim sonrasında kadınların bulunduğu illerde bildiklerini, öğrendiklerini ve deneyimlediklerini diğer engelli kadınlara aktarmaları için yerel etkinlikler düzenlemeleri kararlaştırılmıştır. Projenin final aşamasında ise Ankara'da yapılacak toplantıda projeye dahil olan kadınların, güçlerini birleştirmek ve birlikte ayrımcılığa karşı mücadele etmek için platform oluşturmaları yönünde teşvik edilmeleri amaçlanmaktadır."
Muhabir: Fatma Kalay
Yayıncı: Dilek Sezen - Samsun
http://www.haberler.com/engelli-kadinlarin-hak-temelli-mucadele-adimlari-4273017-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ