Engelli haltercilerin hedefi Dubai

Türkiye şampiyonlukları bulunan Sivaslı bedensel engelli halterciler, Dubai'de yapılacak uluslararası turnuvaya hazırlanıyor.


Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları Ali Rıza Durak, Mustafa Gül, Kubilay Şahin, Sinan Gökçen ve Mehmet Doğan hazırlıklarını 4 Eylül Spor Salonu alt katındaki antrenman salonunda sürdürüyor. Bir çoğu kilolarında Türkiye şampiyonu olan sporcular, 15-20 Şubat tarihleri arasında Hatay'daki Bedensel Engelliler Milli Takım Kampı'na katılacak.

Halter Milli Takım Antrenörü Mehmet Semih Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halter takımının 2 yıl önce kurulduğunu ve büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Sporcularının katıldıkları müsabakalarda Türkiye şampiyonlukları kazandıklarını belirten Ceylan, 5 haltercinin Bedensel Engelliler Milli Takımı kampına çağrıldığını kaydetti.
Hatay'daki kamp sonunda, kulüplerindeki 5 sporcunun da Dubai'deki turnuvaya gidecek milli takıma seçileceğinden emin olduğunu ifade eden Ceylan, “Amacımız bu sporcularımızın 20 Şubat'ta Dubai'de yapılacak uluslararası turnuvaya katılarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri ve madalyalar kazanmalarıdır” dedi.
Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Yaşar Rende ise 2007 yılında kurulan kulüplerinin tekerlekli sandalye basketbol liginde 3 yıl mücadele ettiğini, sporcu sıkıntısı nedeniyle bu branşı bırakarak haltere yöneldiklerini aktardı.
Halterde sporcuların büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Rende, “Amacımız engelli arkadaşlarımızı, hayata küstürmeden, engelleri aşarak spora çekmek. Sivas'ta bedensel engellilerimizin halterde veya başka bir branşta spor yapmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Engellilerimizi kapılar ardında koymayarak, dört duvar arasında bırakmayarak spora yönlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/22315542.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ