ENGELLİ DOSTU NUMARALAR

Türkiye'deki 3 milyonu aşkın konuşma ve işitme engelliler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önemli bir proje başlattı. "İletişimde Engellileri Kaldırıyoruz" adını taşıyan proje kapsamında 'engelli dostu numaralar' engellilere yönelik birçok ücretsiz hizmeti de beraberinde getirecek.

Bakanlık söz konusu proje kapsamında bir kısa mesaj numarası belirledi. Şu an pilot uygulaması gerçekleştirilen "İletişimde Engellileri Kaldırıyoruz" projesinin 0 312 284 38 38 numaralı hizmet telefonuna kısa mesaj gönderecek olan engelliler her türlü bilgiye erişebielcek.
Engelli vatandaşların günlük yaşamlarını pratikleştirmek ve onlara gün içerisinde her konuda destek olmak amacıyla geliştirilen projede ilgili numaraya gönderilen kısa mesajlar üzerinden çeşitli hizmetler sunulacak. Böylece konuşma ve işitme engeli bulunan bireyin kendisini daha iyi ifade edebilmesi, anında destek görebilmesi ve sosyalleşebilmesi sağlanacak.
Pilot uygulamanın sorunsuz ilerlediği projede engelliler soru ve taleplerini projenin hizmet numarasını mesajlayabilecekler. Proje için açılan özel internet sitesi 'iletisimdeengellerikaldiriyoruz.com' iadresinde de hizmet veren firmaların kısa mesaj numaraları da listeleniyor. Kulak işaretiyle gösterilen bu numaralara "engelli dostu numara" deniliyor.

Stargundem.com
http://www.stargundem.com/yasam/1299764-engelliler-icin-mobil-proje.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ