Engelli dolandırıcının saltanatı 3 gün sürdü

Yalova'da kendisini valiliğe yeni atanan özel kalem müdürü olarak tanıtan, 23 yaşındaki Güven Meydan, belediye tarafından kendisine tahsis edilen aracın şoförünün şüphelenmesi üzerine yakayı ele verdi

Yalova Belediyesi'nde özel kalem müdürü olarak görev yapan Aytaç Mutlu'yu geçtiğimiz gün arayan ve vali yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi Güven Meydan isimli şahsın bir bakanın yakını olduğunu ve özürlü kontejyanından valiliğe özel kalem müdürü olarak atandığını yardımcı olmalarını istedi. Bir süre sonra arayan Güven Meydan, otobüsle yola çıktığını saat 23.00'te otogarda olacağını söyledi. Bunun üzerine Aytaç Mutlu, kendisini özel kalem müdürü olarak tanıtan şahsa şoförüyle birlikte araç tahsis etti.

TESADÜFEN YAKALANDI

Ayrıca belediyenin konaklaması için otel ayarladığı Güven Meydan, kendisine tahsis edilen araçla 3 gün boyunca gezdi. Bu sürede içinde kiralık ev de bakan Güven Meydan, Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bir tanıdığını ziyaret etmek için emniyete gitti. Girişte kimliği alınan Güven Meydan, ziyaret edeceği kişinin yanına gidince şoförü Önder Demir, görevli polis memuruna durumu anlattı ve şahıstan şüphelendiğini söyledi. Bunun üzerine Güven Meydan'ın kimliği sorgulandı. Yapılan araştırma da dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıkanca gözaltına alındı. İfadesinin ardından savcılığı sevk edilen bedensel engelli Meydan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Meydan'ın dolandırıcı olduğunu kısa sürede anladıklarını belirten Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Aytaç Mutlu, "Güven Meydan, Ankara'da engelli kadrosundan işe alınmış ve disiplinsiz davranışları nedeniyle memuriyetle ilişkisi kesilmiş. Bürokrasiyi iyi bilen, Kimsesiz çocuk yurdunda büyümüş bir genç" dedi. Öte yandan doğuştan kalbi delik olan Güven Meydan'ın yaşadığı sağlık sorunları ve ameliyatlarının 2004'te gazetelere haber olduğu da ortaya çıktı. 

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/01/25/engelli-dolandiricinin-saltanati-3-gun-surdu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ