Engelli asansörleri yenileniyor

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 'BursaRay' olarak adlandırılan hafif raylı sistemin toplam 31 istasyonundaki engellilerin kullandığı 70 asansör, dar ve kullanışsız olduğu için yenileniyor. Asansörlerin yenilenmesinin 4 milyon 200 bin liraya mal olacağı belirtildi.


Bursa Büyükşehir eski Belediye Başkanı DSP’li Erdoğan Bilenser tarafından 1998 yılında başlatılan ve 2002 yılında açılan BursaRay’ın ilk yapılan istasyonlarındaki 70 engelli asansörünün yenilenmesine karar verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği A.Ş. (BURULAŞ) tarafından işletilen BursaRay’ın toplam 31 istasyonundaki eski asansörler, dar ve kullanışsız olması nedeniyle, özel bir firma tarafından değiştirilmeye başlandı. Şehretüstü istasyonu ile başlayan değişimin yıl içinde devam edeceğini belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Eski asansörleri engelli vatandaşlarımız kullanamıyordu. Yük asansörü gibi kullanılınca arızalar arttı. Bizde bu nedenle ilk önce her biri 60 bin TL olan 17 asansörü değiştireceğiz. Daha sonra bu sayıyı 70'e tamamlayacağız” dedi.

"12 YILDIR ÇİLE ÇEKİYORDUK"
Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şube Başkanı Müzeyyen Yıldırım ise, engellilerin 12 yıldır bu asansörler nedeniyle metroya rahat ulaşamadığını belirterek, “Mevcut asansörlere akülü ya da tekerlekli sandalyeli bir kişi çok zor giriyordu. Yanına refakatçisini alamıyordu. Aşağıya inmek için devamlı butona basmak gerekiyordu. Spastik engelliler ve elini kullanamayanlar özürlüler için sorundu. Yeni asansörler daha geniş ve otomatik açılıyor” diye konuştu.
http://www.gercekgundem.com/?p=516646

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ