Dü Öğrencileri Görme Engelliler İçin Sesli Trafik Işığı Yaptı




Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, görme engelliler için sesli trafik ışığı yaptı.

Dört arkadaş tarafından hazırlanan projede, görme engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak istediklerini belirten proje yürütücülerinden Zülfiye Kılıçkap, görme engelli vatandaşların trafikte yaşadıkları sorunları en aza indirgemeye çalıştıklarını söyledi. ‘Sesli Trafik Işıkları’ ismini verdikleri projenin çalışma şeklini anlatan Kılıçkap, “Kırmızı ışık yandığında araçlar için dur, yayalar için geç komutu verilir, yeşil ışık yandığında ise yayalar için dur, araçlar için geç komutu verilir” dedi.
Görme engelli vatandaşların sorunlarını yok etme çabası içerisinde olduklarını belirten Kılıçkap, projenin bu nedenle, görme engelli vatandaşlara büyük oranda fayda sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Projenin hayata geçirilmesi adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kılıçkap, projelerinin tamamlandığını ve prototipinin hazır olduğunu ifade etti.
İHA


Kaynak : http://www.haber3.com/du-ogrencileri-gorme-engelliler-icin-sesli-trafik-isigi-yapti-haberi-1703356h.htm#ixzz2GtRjJkS7

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ