DÖRT ÖZÜRLÜ PROJESİ İÇİN 232 BİN LİRA HİBE ÇIKTI

Vali Sabri Başköy, 2011 yılında uygulanmaya başlayan ve Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek, özürlülerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı ( ÖDEŞ ) kapsamında 2012 yılı için desteklenecek projelerin belli olduğunu bildirdi. Vali Başköy, Çorum’dan dört projenin bu kapsamda destekleneceğini de ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın proje tekliflerini; ÖDEŞ' in amaçlarına uygunluğu, sürdürülebilirliği, iç tutarlılıkları, hedef kitlelerini genişliği gibi kriterler doğrultusunda değerlendirdiğini kaydeden Vali Başköy, Bakanlıkça Çorum’a 2012 yılı için toplam bütçesi 270 bin lira tutarında 4 adet projenin finansmanı uygun bulunduğunu söyledi. Vali Başköy, bu 4 proje için Bakanlıkça Çorum’a aktarılacak hibe miktarının ise 232 bin 866 lira olduğunu ifade etti.
Proje sahipleri ile Çorum Valiliği arasında finansman sözleşmeleri imzalandığını da anlatan Vali Sabri Başköy, en kısa zamanda projelerin uygulanmaya başlanacağını ve en geç 1 yıl içinde tamamlanacağını da bildirdi.
Çorum Valiliği adına 2012 ÖDEŞ projelerinin takip ve kontrol işlerinden Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün sorumlu olacağını da anlatan Vali Başköy kabul edilen projeleri, proje sahiplerini ve hibe miktarlarını ise şöyle açıkladı:
Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk. Anne Adaylarını Özürlü Doğum Hakkında Bilgilendirerek. Farkındalık Yaratılması. Proje sahibi Çorum Belediyesi. Hibe miktarı 41 bin 790 lira.
Karşılıklı Öğreniyoruz. Engelli Bireylerin, Eğitilmesi, Liseli Gençlerle Buluşturarak Toplumla Kaynaşması ve Farkındalık Yaratılması. Proje sahibi Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü. Hibe miktarı 72 bin 751 lira. Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok.  Engelli Bireyler Hakkında Bilgilendirme, Bilinçlendirme, Farkındalık Kazandırma. Proje sahibi Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu. Hibe miktarı 62 bin 721 lira. Çorum İli İşgücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi. Proje sahibi Hitit Üniversitesi. Hibe miktarı 55 bin 604 lira.
 http://www.corumhaber.net/?sayfa=haberdetay&id=12413&kategori=guncel&proid=aa1603cc_corumhaber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ