Diş Tedavisi Kabus Olmaktan Çıkıyor

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, açtığı ameliyathaneyle bedensel ve zihinsel engelliler ve iletişim kurulamayan kişilere genel anestezi altında diş tedavisi yapıyor. Böylece hasta tedavilerindeki gecikmenin de önüne geçilerek, hastalara zamanında müdahale edilebiliyor.


Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hizmete açılan ünitede bedensel ve zihinsel engeli vatandaşlara ve iletişim kurulamayan kişilere diş tedavisi yapılıyor. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serper, hazırlanan ameliyathanede hastaların tamamen uyutularak diş tedavisi gördüklerini belirterek, "Zihinsel ve bedensel engelli hastalarımızın diş tedavilerini tek seferde onlara zarar vermeden yapabilmek için çalışmalar yaptık" dedi.

Engelli vatandaşların yanı sıra başka hastaların da bu tedaviden faydalanabildiklerini dile getiren Prof. Dr. Serper, "Şuanda panik atağı olan ve diş koltuğu korkusu olanlar için de bu yöntemi kullanıyoruz. Bu tedavide hiçbir yaş sınırı yok. Sadece normal diş hekimliği tedavilerini yapamadığımız hastalara hizmet veriyoruz" diye konuştu.


http://www.sondakika.com/haber/haber-dis-tedavisi-kabus-olmaktan-cikiyor-4263717/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ