Cuma namazında işitme engellilere elleriyle hutbe anlatıyor

Bursa'da işaret dili eğitimcisi Atilla Özmarangoz ve arkadaşları, işitme engelli vatandaşların ibadetini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için 6 senedir Orhan Camii'nde elleriyle hutbe anlatıyor.


Engellilerin, cami ve din eğitimi verilen yerlerde hayatlarını kolaylaştırmak için harekete geçen Bursa Müftülüğü, camilerde engelliler için bir dizi tedbir aldı. Halen bazı camilerde asansör yaptırılmasına yönelik çalışmalar yürüten İl Müftülüğü, Orhan Camii'nde işitme engelliler için işaret diliyle cuma hutbesi uygulamasına da gönüllü eğitmenlerin desteği ile sürdürüyor. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Orhan Camii'nde 6 senedir cuma hutbesini işaret diliyle tercüme eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü İşaret Dili Eğitimcisi Atilla Özmarangoz'a plaket takdim etti.

Engelsiz camiler hedefine yönelik çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Müftü Mahmut Gündüz, “Öncelikle bazı camilerde engelli vatandaşların rahatlıkla camiye girip çıkmaları için merdivenlere rampa yaptık. Başkanlığımız özellikle din eğitimi veren kurumların yapılarının engelli vatandaşlarımızı da kapsayacak şekilde gözden geçirilmesi, mevcut eksikliklerinin süratle giderilmesi konusunda kararlı. Çoğu engellinin ibadetleri sırasında çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını gözlemledik. Bizler de camilerimizde engelliler için ne yapılabilir konusunda bir dizi çalışma yaptık. Fiziki şartların yanı sıra işitme engelli cemaatin cuma hutbelerini kolaylıkla anlayabilmesi için işaret dili uzmanlarından yardım aldık.” dedi.
http://www.memurlar.biz/engellipersonel/haber/cuma-namazinda-isitme-engellilere-elleriyle-hutbe-anlatiyor-388340.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ