Belediyeden Bedensel Engelli Vatandaşlara Taşıma Hizmeti


Nevşehir Belediyesi, bedensel engellilerin hastanede devam eden sağlık hizmetlerinden etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu engelli aracından geçen yıl içerisinde 66 bedensel engellinin ücretsiz olarak yararlandığı belirtildi.

Nevşehir'de engellilerin
öncelikli olarak kültürel, sosyal ve eğitim anlamında daha etkin bir şekilde yararlanmaları sağlamak amacıyla 2004 yılından beri yoğun bir çalışma ortaya koyan NevşehirBelediyesi, bedensel engellilerin hastanelerde devam eden tedavi hizmetlerinde ücretsiz taşımacılık sistemini 2010 yılından beri sürdürüyor.
Başta zihinsel, bedensel, spastik, görme, duyma ve benzeri tüm engel gruplarını içine alabilecek şekilde toplumdaki tüm engellilerin sosyal hayata daha etkin katılmalarının önündeki engelleri kaldıran sistemi uygulamaya koyan Nevşehir Belediyesi, engellilerin el becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra, çeşitli eğitim konularında eğitici kurslar da düzenliyor.
Bu hizmetlerin dışında bedensel, spastik ve ortopedik engellilerin tedavi hizmetlerinde hastanelere fizik tedavi başta olmak üzere meydana gelebilecek sağlık sorunlarının çözümü için ulaşımı bir sorun olmaktan çıkartan Nevşehir Belediyesi,
2010 yılında Zabıta Müdürlüğü'ndeki bir hizmet aracının arkasına özel asansör sistemi yaptırarak hizmete sundu.
Bu alandaki hizmetlerini etkin şekilde sürdüren
Nevşehir Belediyesinin engelli taşım aracı geçen yıl 66
bedensel, spastik ve ortopedik
engellinin sağlık merkezlerine taşınması için kullanıldı. - NEVŞEHİR
http://www.haberler.com/belediyeden-bedensel-engelli-vatandaslara-tasima-4222146-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ