Bedensel Engelli Kız, Tekerlekli Sandalye Bekleyen Engelliye "Umut" Oldu



Geçirdiği trafik kazası sonucu ayağından sakat kalan, çalıştığı otelde bir yıl boyunca mavi kapak toplayan Gizem İleri (24), yürüme engelli İhsan Kılıç'ın (48) 3 yıllık tekerlekli sandalye özlemini sona erdirdi.2004 yılında geçirdiği trafik...

Geçirdiği trafik kazası sonucu ayağından sakat kalan, çalıştığı otelde bir yıl boyunca mavi kapak toplayan Gizem İleri (24), yürüme engelli İhsan Kılıç'ın (48) 3 yıllık tekerlekli sandalye özlemini sona erdirdi.

2004 yılında geçirdiği trafik kazasında anne ve babasını kaybeden, uzun süre yoğun bakımda tedavi gören İleri, Bolu'da çalıştığı bir otelde mavi kapak toplamaya başladı. Bir yıl boyunca 16 bin kapak toplayarak tekerlekli sandalye alan İleri, Bolu Belediyesi aracılığıyla Kılıç'a ulaştı.

İleri, çalıştığı otelde düzenlenen törenle tekerlekli sandalyeyi Kılıç'a teslim etti.

İleri, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşları ile çalıştığı oteldeki bütün kapakları topladığını belirterek, başka bir engelliye umut olmak istediğini söyledi.

Kılıç ise 3 yıl önce akülü aracının bozulduğunu kaydederek, kampanyaya destek veren İleri'ye teşekkür etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da kampanyaya destek verdiklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın isteklerini, ihtiyaçlarını yerine getirmek için çabalıyoruz. Bu konuda yardımları olan bütün vatandaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz. Gizem kardeşimiz yaklaşık bir yıl önce kapak toplamaya başladı. Nihayetinde İhsan Kılıç'a tekerlekli sandalyesini verdik, onu da mutlu etmiş olduk" şeklinde konuştu.

Yılmaz, İleri'ye teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - Bolu
http://www.haberler.com/bedensel-engelli-kiz-tekerlekli-sandalye-bekleyen-4265452-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ